Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Október 09. 20:11, szerda | Sport

Botrány Splitben, horvátok támadtak a magyar szurkolókra

Botrány Splitben, horvátok támadtak a magyar szurkolókra

Megrongáltak egy magyar rendszámú autót, és magyar futballszurkolókra támadtak horvát huligánok szerdán Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt - közölte a helyi rendőrség.

Délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe. Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Splitben játssza következő Európa-bajnoki selejtezőjét, és a Jutarnji List című horvát napilap szerdán arról írt, hogy másfélezer rendőr vigyáz majd a szurkolók biztonságára. A hatóságok drónokat és helikoptereket is bevetnek.
Becslések szerint 33 ezer ember lesz jelen a mérkőzésen, a rendőrök mellett 500 biztonsági őr is lesz a Poljud Stadionban. A mostaninál nagyobb biztonsági intézkedést sportesemény kapcsán 2013-ban rendeltek el, akkor 2500 rendőr felügyelte a szerb válogatott vendégszereplését Zágrábban.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.