Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 28. 08:24, szerda | Belföld

Bővítené nemzetközi járatait a MÁV

Bővítené nemzetközi járatait a MÁV

Nemzetközi utatáshoz is egyre többen választják a MÁV járatait: idén eddig 1,5 millióan mentek külföldre vonattal. A legnépszerűbb úti cél Ausztria, ugyanakkor a Romániába történő utazáshoz is többen választották a vasutat, mint ta

Ausztriába 614 ezren utaztak vonattal az első félévben, Románia felé pedig 120 ezren, ami 19 százalékkal több utast jelent, mint tavaly. Szintén átlagon felül, 13 százalékkal bővült a Magyarországról Németországba utazók száma - írja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a Magyar Államvasutak Zrt.

Hozzátették, a legnépszerűbb éjszakai úti cél Zürich. Éjszakai utazásaikhoz pedig eddig 26 ezren választották a hálókocsikat.

A MÁV közleménye szerint szeretnék kiterjeszteni a nemzetközi járataikat: Budapestről bevezetnének egy közvetlen éjszakai vonatot Baden-Württemberg és Hessen tartományok nagyvárosaiba, valamint a Székelyföld és Budapest, illetve a Kolozsvár–Budapest és Bécs vonal erősítése is a tervek között szerepel.

"Vizsgálat alatt áll olaszországi célállomások Szlovénián keresztül történő kiszolgálása. A viszonylat elindításával Budapestről egy átszállással elérhető lenne Olaszország valamennyi turisztikailag és gazdaságilag fontos városa. A Budapest—Belgrád vonal felújítása után a menetidő jelentős rövidülésével együtt sűrűbb vonatközlekedést lehetne megvalósítani a vajdasági és szerbiai úti célok felé. Mindez lehetőséget nyitna egy versenyképes eljutás biztosítására a Balkán fontos városaiba és a szezonális turisztikai igényeket generáló Fekete-tengerhez, valamint Montenegróba is" - írják a közleményben.

Forrás: origo.hu

Kép: MÁV ZRT.

Címkék: MÁV, nemzetközi vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.