Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 16. 17:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

BŐVÍTETTÉK A VÁRJÁTSZÓTERET

BŐVÍTETTÉK A VÁRJÁTSZÓTERET

Újabb csúszdával és nagyobb esési felülettel várja hétfőtől a gyerekeket Győr egyik legnépszerűbb játszótere, a várjátszótér.

Az Adyvárosi parkot közel 10 millió forintból fejlesztették tovább, a bővítésre ugyanis óriási igény volt. A költségek nagyobb részét, társadalmi kötelezettségvállalásként, a JCDecaux Hungary Zrt. vállalta magára, ők 7 millió forinttal támogatták a fejlesztést, míg a fennmaradó összeget az önkormányzat finanszírozta.

2015 – ben adták át Adyvárosban a várjátszóteret, amit hamar megkedveltek a családok, a gyerekek népszerű játszóhelyévé vált a tó melletti park. A játszóteret azóta több ütemben is fejlesztették, parkosítottak, padok kerültek a területre, esténként pedig reflektorok világítják meg a környéket. Csütörtökön újabb bővítést jelentett be Radnóti Ákos alpolgármester, aki egyben Adyváros önkormányzati képviselője is. Nagy igény volt rá, ezért a Szauter utca felőli oldalon egy újabb csúszdával bővítettük ki a „várat”, illetve a felhasználóbarát anyagból készült esési felületet is megnöveltük 140 négyzetméterrel – mondta Radnóti Ákos. Az alpolgármester hozzátette, elkészült a játszótéren működő öntözőrendszer is, ami éjszakánként, automatikusan végzi a locsolást, ha szükség van rá. A várjátszóteret egy köztéri kamera is őrzi, de a tervek szerint augusztusban egy újabb berendezést szerelnek fel a parkba, hogy megóvják az esetleges rongálásoktól. A bővítési munka utolsó fázisa zajlik jelenleg, így a gyerekek hétfőtől vehetik újra birtokba a Győr-Szol Zrt. által kezelt népszerű várjátszóteret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.