Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 16. 17:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

BŐVÍTETTÉK A VÁRJÁTSZÓTERET

BŐVÍTETTÉK A VÁRJÁTSZÓTERET

Újabb csúszdával és nagyobb esési felülettel várja hétfőtől a gyerekeket Győr egyik legnépszerűbb játszótere, a várjátszótér.

Az Adyvárosi parkot közel 10 millió forintból fejlesztették tovább, a bővítésre ugyanis óriási igény volt. A költségek nagyobb részét, társadalmi kötelezettségvállalásként, a JCDecaux Hungary Zrt. vállalta magára, ők 7 millió forinttal támogatták a fejlesztést, míg a fennmaradó összeget az önkormányzat finanszírozta.

2015 – ben adták át Adyvárosban a várjátszóteret, amit hamar megkedveltek a családok, a gyerekek népszerű játszóhelyévé vált a tó melletti park. A játszóteret azóta több ütemben is fejlesztették, parkosítottak, padok kerültek a területre, esténként pedig reflektorok világítják meg a környéket. Csütörtökön újabb bővítést jelentett be Radnóti Ákos alpolgármester, aki egyben Adyváros önkormányzati képviselője is. Nagy igény volt rá, ezért a Szauter utca felőli oldalon egy újabb csúszdával bővítettük ki a „várat”, illetve a felhasználóbarát anyagból készült esési felületet is megnöveltük 140 négyzetméterrel – mondta Radnóti Ákos. Az alpolgármester hozzátette, elkészült a játszótéren működő öntözőrendszer is, ami éjszakánként, automatikusan végzi a locsolást, ha szükség van rá. A várjátszóteret egy köztéri kamera is őrzi, de a tervek szerint augusztusban egy újabb berendezést szerelnek fel a parkba, hogy megóvják az esetleges rongálásoktól. A bővítési munka utolsó fázisa zajlik jelenleg, így a gyerekek hétfőtől vehetik újra birtokba a Győr-Szol Zrt. által kezelt népszerű várjátszóteret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.