Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. December 19. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Bővülhet a megújuló energia felhasználása

Bővülhet a megújuló energia felhasználása

Bővülhet a megújuló energia felhasználása Magyarországon, ha a kormány elfogadja azt a Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervet, amelynek pénteken zárult le a társadalmi egyeztetése.

Az előirányzatban egyebek mellett az is szerepel, hogy hazánk az unió által előírt 13 százalék helyett 14,65 százalékos megújulóenergia-részarányt vállalna 2020-ig, vagyis a kötelezőnél nagyobb arányban állítanának elő ilyen energiát – írja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szombati közleménye. A tervet a kormány akár már a jövő heti ülésén elfogadhatja.

A tárca értékelése szerint a szakmai egyeztetés során felmerült visszajelzések alapján a cselekvési terv társadalmi egyeztetésre bocsátott változata a korábbi verziókkal ellentétben sokkal jobban illeszkedik a hazai adottságokhoz, konkrét irányokat vázol fel és világos célokat fogalmaz meg. A dokumentum egyértelmű irányt szab Magyarország számára a megújuló energiaforrások növelését, használatát és elterjesztését illetően – áll a közleményben. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.