Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 20. 18:00, kedd | PR
Forrás: Brainturbó

Brainturbó – a wellness típusú nyelvtanulása

Brainturbó – a wellness típusú nyelvtanulása

„Nyelvtudás elengedhetetlen” - szerepel napjainkban minden egyes álláshirdetésben, szinte a betöltendő pozíciótól függetlenül.

Az egyre növekvő munkáltatói követelményeknek pedig igencsak nehéz megfelelni, megfelelő nyelvtudás nélkül. Számtalan gyermek és felnőtt álmodozik arról, hogy egy-egy átdolgozott, áttanult nap után milyen jó lenne, ha a párna alá dugott könyvből a bemagolandó nyelvtani szabályok és szavak reggelre a fejébe szállna. Ez a módszer még várat magára, de itt van áthidaló megoldásként a magyar fejlesztésű brainturbó, amely a Brainturbó Győr segítségével már Győrben is elérhető.

Mivel idő, és energia hiányában mindig a gyors és hatékony, rövidtávon megtérülő lehetőségeket keressük, ezért most a módszer kidolgozói Sziládi Gyula és Temesi László szerint „wellnes típusú nyelvtanulás”-ként aposztrofált nyelvtanulás hódít.

Talán nem meglepő, de a nyelvtanulási folyamat kulcsa, a sikerélmény, amelynek fő szempontja, hogy mind a tananyag, mind az időbeosztás a tanuló igényeihez és aktuális szellemi befogadó készségéhez igazodjon. A módszer hatékonysága a világon egyedi, Magyarországon kifejlesztett új technológiában rejlik, amely az agyhullámokat alfa állapotba hangolja. Az agy a gépi óra alatt a tananyagot a hosszútávú memóriába menti, ezzel biztosítva a hosszútávú nyelvtudást.

Jelenleg ez tekinthető a legrövidebb nyelvtanfolyamnak, hiszen 40 óra alatt érhető el 1000 szó vagy legalábbis 660 szó és kifejezés biztos elsajátítása a beszédkészséggel együtt. Ezzel pedig megoldódni látszik az a probléma, mely szerint a rengeteg nyelvtani tétel és szószedet mellett nem tanulnak meg a tanulók beszélni. Lehetetlen tehát nincs, és ez sem varázslat, csupán az agyunk teljes kapacitásának használata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből