Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2010. Február 07. 06:37, vasárnap | Bulvár
Forrás: Bíró Zsolt - bizsopress

Brasch Bence külföldön is megállná a helyét

Brasch Bence külföldön is megállná a helyét

Jól áll az idegen nyelvekkel Brasch Bence. A Csillag születik második szériájában feltűnt ifjú énekes „bírja beszélni az angolt”, de németül és oroszul sem tudnák könnyen eladni. Bence a civil életben angol nyelvű gimnáziumba jár,

Az ifjú énekes letette már a középfokú angol nyelvvizsgát, tavaly pedig megcsinált egy 93%-os angol érettségit. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy volt alkalma idegen környezetben is gyakorolni a nyelvet.

- Lehetőségem volt Londonban gyakorolni a nyelvet, egy iskolai utazás keretében, ahol családoknál szállásoltak el minket, így még többet tanulhattunk - akcentust, kiejtést, és az angol sajátos kifejezésmódját - mondta Bence az 5 Perc Angol nyelvoktató magazinnak.

Az ifjú énekes vicces helyzetbe is került Nagy-Britanniában. A Virgin nevű lemezboltot keresve sétált a történelmi fővárosban, amikor útbaigazítást kért.

- Megkérdeztem egy jól szituált hölgyet, hogy "Hi, could you tell me please, where the Virgin is." Nagyon csúnyán nézett rám, és elszaladt. Valószínűleg, ő nem a lemezboltra gondolt, hanem félreértette, ami szerettem volna mondani... - tette hozzá nevetve a kiscsillag, aki az angol mellett egy kicsit németül és oroszul is beszél.

Szerinte egy idegen nyelv elsajátításához mindenképpen szorgalom és kitartás szükséges. Bence úgy véli, az is nagyon hasznos lehet, ha a tanuló sokat hallgat angol nyelvű dalokat, és próbálja értelmezni a szöveget, és kiejteni azt.

- Fontos még, hogy a filmeket angol nyelven nézzük, angol felirattal. Apró dolgoknak tűnhetnek ezek, de rengeteget segítenek, mert egy idő után "beülnek" az ember fülébe, és elkezdi használni a szavakat, és a helyes kiejtést is - tanácsolja az énekes srác.

Bence véleménye az, hogy a szavak tanulása sem elhanyagolható dolog. Ezzel bővül a szókincs, s minél több szót ismer valaki, annál könnyebben fogja a folyószöveget is megérteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 16:08, szerda | Bulvár

Beatles-könyv jelent meg az angol kiadással egy időben

Get Back címmel az eredeti angol kiadással egy időben magyarul is megjelent a Beatles együttes utoljára kiadott lemezének készítését megörökítő könyv, amelyet szombaton Egerben mutatnak be.

2021. November 30. 10:24, kedd | Bulvár

Magyarország és a világűr címmel jelent meg kötet a magyar űrkutatásról

A magyar űrkutatás és űrtevékenység több évtizedes múltját és jelenét mutatja be a Magyarország és a világűr című kötet, amely több mint hetven szakértő anyaga alapján készült.

2021. November 28. 07:00, vasárnap | Bulvár

Jövő nyáron kerülhet a mozikba az Együtt kezdtük című film

Jövő nyáron kerülhet a mozikba Kerékgyártó Yvonne Együtt kezdtük című második nagyjátékfilmje, amely egy szórakoztató és elgondolkodtató felnövéstörténet lesz.

2021. November 27. 18:04, szombat | Bulvár

Koronavírusban elpusztult a Bükkben befogott szervál

Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.