Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

Butler megye kerületi ügyésze arról adott tájékoztatást, hogy a merényletnek egy halálos áldozata és egy súlyos sérültje van. A támadó is életét vesztette. A lövöldözésben a korábbi amerikai elnök megsebesült, de jól van.

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen az elnökjelölt beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. Donald Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették.

Az incidenst követően, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a korábbi amerikai elnököt védőgyűrűben vitték le a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és Donald Trump a fején megsérült, de a saját lábán hagyta el a pódiumot.

A közönség felé a levegőbe emelte az öklét, amikor lement a színpadról.

A felvételek szerint a korábbi elnököt a jobb fülénél érte sebesülés.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény az utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

Steve Cheung, Donald Trump kampányának szóvivője azt közölte, hogy a korábbi elnök jól van, de egy helyi egészségügyi intézménybe vitték megvizsgálni.

Az erőszakos incidensről tájékoztatták a hétvégét Delaware államban töltő Joe Biden elnököt.

Számos vezető amerikai politikus, republikánus és demokrata, elítélte a történteket.

Mike Johnson, a képviselőház republikánus elnöke azt írta, hogy imádkozik Donald Trumpért.

A képviselőházi republikánusok vezetője, Elise Stefanik arra kért mindenkit, "imádkozzon Trump elnökért, családjáért, és mindazon hazafiakért, akik ott voltak a pennsylvaniai gyűlésen".

Chuck Schumer, a szenátusi demokraták vezetője közleményében azt írta, hogy a történtek rettenettel töltik el, és örömét fejezte ki, amiért Donald Trump biztonságban van.

Josh Shapiro, Pennsylvania állam kormányzója elítélte a politikai erőszak minden formáját.

Közleményt adott ki George W. Bush korábbi elnök és felesége, gyáva támadásnak nevezve a történteket. Örömüket hangoztatták, amiért Donald Trump biztonságban van, és elismerésüket fejezték ki a hatóságoknak a gyors beavatkozásért.

New York városában, ahol a Donald Trump-toronyház áll, és a korábbi elnöknek lakosztálya van, elővigyázatosságból megnövelték a rendőrség közterületi jelenlétét - közölte Eric Adams polgármester.

Címkék: merénylet, trump

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 12. 07:53, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elfogadta, hogy országa NATO-tagsága nem jön létre, amíg annak területén háború zajlik

Az ukrán elnök megértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna addig nem lesz tagja a NATO-nak, amíg területén háború zajlik.