Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A közlemény szerint a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói múlt kedden őrizetbe vettek két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint különböző rendezvényekre szóló kamujegyekkel verték át áldozataikat.

A két férfi egy közösségimédia-csoportban álnéven hirdetett meg a Forma-1 Magyar Nagydíjra szóló két bérletet és egy VIP-parkolójegyet; más nevére regisztrált bankszámlaszámot adtak meg, az ahhoz tartozó személyi igazolványról képet küldtek a sértettnek, aki cserébe saját igazolványát fényképezte le a csalóknak.

A vevő 150 ezer forintot utalt át az elkövetők számlájára, akik az ügyletet követően elérhetetlenné váltak - írták.

A kicsalt személyes adatokat arra használták, hogy másokat is átverjenek: a Forma-1 mogyoródi futamára, illetve a debreceni Campus Fesztiválra szóló fiktív jegyeket adtak el, alkalmanként több tízezer forintért.

A II. kerületi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, két Heves vármegyei férfit; a 28 éves és a 30 éves férfit kihallgatták üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, csalás vétség és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával.

Mindkét férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság azóta elrendelt - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott

2024. Augusztus 09. 08:06, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek a lányát kádba fojtó nővel és élettársával szemben

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nő és annak élettársa ellen, akik vízbe fojtották a nő fogyatékkal élő lányát egy Nyírbátor közeli településen.