Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 16. 07:15, hétfő | Helyi

Brutális! Évekig tartotta rettegésben családját egy férfi

Brutális! Évekig tartotta rettegésben családját egy férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki családtagjait évekig rettegésben tartotta.

Az ítélet szerint a férfi 2001. évtől élettársi, 2009 decemberétől házastársi kapcsolatban élt a nővel. Együtt nevelték a feleség korábbi házasságából született két lányt, valamint közös gyermekeiket, három lányt és három fiút. A férfi 2008. évtől 2021. március 24-ig, amikor őrizetbe vették, félelemben tartotta, napi szinten durván bántalmazta – kézzel, járóbottal, vesszővel, szerszámnyéllel, nadrágszíjjal, ásó fémlapjával – a feleségét és a gyerekeket. Feleségét több alkalommal oly módon is, hogy nyakánál fogva a földről felemelte és megrázta. Ezen időszak alatt a férfi a feleségét és valamennyi gyermeket, akik közül a cselekmény elkövetésekor a legfiatalabb 6 éves volt, rendszeresen szexuális cselekményei eltűrésére kényszerítette.

A férfi a fenti magatartásával a kiskorú gyermekeknek nagy lelki gyötrelmet, testi szenvedést okozott, fejlődésüket súlyosan veszélyeztette.

A Veszprémi Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette, és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész a minősítés részbeni megváltoztatása, súlyosítás, a férfi és a védője felmentés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. január 12-én kihirdetett ítéletében a bűncselekmények minősítését részben megváltoztatta, s egyetértve az ügyészi állásponttal a férfi szabadságvesztés büntetését 21 évre súlyosította, megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú, írja közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.