Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 20. 14:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

Búcsú dr. Sáry Istvántól

Búcsú dr. Sáry Istvántól

77 éves korában elhunyt dr. Sáry István, nyugalmazott megyei levéltár-igazgató, aki szakmai munkássága kapcsán több szálon is kötődött a megyei önkormányzathoz. Sáry

Számos közművelődési és tudományos igényű feladatot vállalt a megyében és Győr városában. Szakmai munkássága mellett elismert közéleti ember is volt. Jelentős eredményeket ért el a honismeret és a helytörténet ápolásában. Több évtizeden keresztül publikált. Fő kutatási területe a dualizmus korának oktatása, közművelődése, igazgatása és közlekedéstörténete volt.

A politikai életbe 1990 őszén kapcsolódott be, amikor a KDNP jelöltjeként Győrújfalu polgármesterévé választották, mely tisztséget két cikluson át töltötte be. 1990-1994 között tagja volt a rendszerváltást követő első megyei közgyűlésnek, Kezdetben a testület korelnöke volt, egészen a megye elnökének és alelnökeinek megválasztásáig. Az első ciklusban a megyei közgyűlés Oktatási, Kulturális és Nemzetiségi Bizottságának elnöki funkcióját látta el. A Nemzeti Bizottság a későbbiekben önállósodott és az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöki tisztét töltötte be 1994-ig. Számos elismerése közül a legnagyobb értéknek és a legkedvesebbnek" a megyei közgyűlés által adományozott gróf Széchényi Ferenc-díjat tartotta. A megyei és a városi levéltár dr. Sáry István 75. születésnapjára közösen jelentette meg összegyűjtött munkáit A városszépítő" címmel.

Dr. Sáry Istvántól január 22-én, pénteken 14.00 órakor vesznek végső búcsút a győrújfalui temetőben.

Emlékét megőrizzük:

Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense