Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 20. 14:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

Búcsú dr. Sáry Istvántól

Búcsú dr. Sáry Istvántól

77 éves korában elhunyt dr. Sáry István, nyugalmazott megyei levéltár-igazgató, aki szakmai munkássága kapcsán több szálon is kötődött a megyei önkormányzathoz. Sáry

Számos közművelődési és tudományos igényű feladatot vállalt a megyében és Győr városában. Szakmai munkássága mellett elismert közéleti ember is volt. Jelentős eredményeket ért el a honismeret és a helytörténet ápolásában. Több évtizeden keresztül publikált. Fő kutatási területe a dualizmus korának oktatása, közművelődése, igazgatása és közlekedéstörténete volt.

A politikai életbe 1990 őszén kapcsolódott be, amikor a KDNP jelöltjeként Győrújfalu polgármesterévé választották, mely tisztséget két cikluson át töltötte be. 1990-1994 között tagja volt a rendszerváltást követő első megyei közgyűlésnek, Kezdetben a testület korelnöke volt, egészen a megye elnökének és alelnökeinek megválasztásáig. Az első ciklusban a megyei közgyűlés Oktatási, Kulturális és Nemzetiségi Bizottságának elnöki funkcióját látta el. A Nemzeti Bizottság a későbbiekben önállósodott és az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöki tisztét töltötte be 1994-ig. Számos elismerése közül a legnagyobb értéknek és a legkedvesebbnek" a megyei közgyűlés által adományozott gróf Széchényi Ferenc-díjat tartotta. A megyei és a városi levéltár dr. Sáry István 75. születésnapjára közösen jelentette meg összegyűjtött munkáit A városszépítő" címmel.

Dr. Sáry Istvántól január 22-én, pénteken 14.00 órakor vesznek végső búcsút a győrújfalui temetőben.

Emlékét megőrizzük:

Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.