Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 01. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szabó László

Búcsúzunk! A nyár 20 fő eseménye

Búcsúzunk! A nyár 20 fő eseménye

Véget ért a szeszélyes, eseménydús nyár, búcsúzásként összegyűjtöttünk a nyár húsz főbb eseményét.

1. Időoszlop kerül a Dunakapu térre. A megújuló téren egy olyan szoborkompozíció lesz látható, amelyen Győr nevezetességei, jeles eseményei fognak szerepelni. A létesítmény Kutasi Károly ötlete alapján készül majd el.

2. Újra ráncos Berki Krisztián heréje! Nem csoda, mostanában nagy igénybevételnek van kitéve. Az elmúlt időben azon fáradozik Pamelával, hogy Natasa Zselyke után végre egy trónörökös is szülessen.

3. Kolostorba vonult VV Gigi! Elmondása szerint már nagyon régóta vágyott egy olyan időszakra, ahol néhány hétre kizárhatja az életéből a külvilágot. Az indiai kolostorban meditálás és jóga lesz a program.

4. „Isten olykor becsukja a szemét.” Június 13-án 88 éves korában elhunyt a Fekete Párduc. Grosics Gyula 86-szor védte a magyar válogatott kapuját. A Nemzet Sportolója, tagja az Aranycsapatnak.

5. Nyomára bukkantak annak a debreceni postásnak, aki eltűnt a rábízott pénzzel és küldeményekkel. A fővárosban rendőrkézre került kézbesítő egy autót vett magának a nyugdíjakból és utolsó szabad napjait különböző szállodákban töltötte. M. Sándort őrizetbe vették és sikkasztás gyanúja miatt folytatják ellene az eljárást.

6. Tóth Gabi és Istenes Bence egymásra találtak! A románc statisztikailag már várható volt: Gabi és Ben a sztárvilág összes párkapcsolati variációját kijátszotta már. A két párhuzamos egyenes tulajdonképpen a végtelenben tényleg összeért.

7. Több mint fél évig tartó kómából ébredt fel Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok elhagyta a grenoble-i kórházat. További gyógyítása a nyilvánosság kizárásával történik.

8. A hazai rendezésű Vízilabda EB-n férfi válogatottunk a döntőben alulmaradt a Szerbek ellen. A végig kiegyensúlyozottan játszó Benedek legénység az utolsó meccsre elfáradt. Az ezüstérem mégis dicséretes és talán több figyelmet is érdemelne.

9. A Koppenhágában megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál győztese Conchita Wurst, a „szakállas nő”. Sokak szerint az eredmény egyértelmű provokáció. Mégis azt a tényt mutatja, hogy a valós véleményt megelőzte a másság túlzott elfogadása. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András egyébként az ötödik helyen végzett.

10. Kisfia született Ördög Nórának! Pár nappal később már a nyilvánosságnak is megmutatta Vencelt. Második kisfiának egy luxusklinikán adott életet.

11. Németország világbajnok lett Brazíliában. Miroslav Klose gólrekordot döntött. A favelákban fellázadtak a házigazdák csúfos helytállása miatt.

12. Többszázezer forint kárt okozott az a részeg sofőr, aki kisbuszával belement egy társasház garázsába. A nyíregyházi lakók a nagy zaj hallatára azonnal kirohantak az utcára. A sofőr megsérült, kórházba szállították.

13. 57 éves korában elhunyt Bajor Imre. A köztévé kihagyta műsorából a halálhírt. A külföldön tartózkodó Gálvölgyit nem értesítették azonnal a tragédiáról.

14. Csókolózni látták a Budapesten forgató Jude Law-t és Zimány Lindát egy helyi szórakozó helyen. A magyar modell tagadja a híreket, elmondása szerint csak jól érezték magukat. Linda azóta egyébként Jude Law sofőrjével kavar.

15. Támad az ebola! A gyümölcsevő denevérektől származó vírust mégsem olyan könnyű elkapni: csak testnedvekkel (vérrel, nyállal, ondóval vagy vizelettel) terjed. Ahhoz, hogy valaki megfertőződjön, közvetlenül kell érintkeznie ezekkel.

16. Mezítláb dolgoztak a sárban, valószínűleg ennek köszönhető, hogy egy hét leforgása alatt húsz munkást kellett kórházba szállítani lázzal és hányingerrel. A baktériumot kutyák és különböző rágcsálók ürülékükkel terjesztették.

17. Teljesen váratlanul tért be egy vatikáni menzára Ferenc pápa. Tálcát ragadt, beállt a dolgozók közé a sorba és velük együtt ebédelt. Közben sokukkal barátságosan elbeszélgetett és munkájukról kérdezte őket.

18. Bikiniháború az Instagramon. Jesicca Alba, Kim Kardashian és Selena Gomez mindent bevetettek, hogy különleges adottságaikról tegyenek tanúbizonyságot.

19. Stadionépítés három ütemben! A tavasszal megépült Pancho Aréna után a nyár elején átadásra került a debreceni Nagyerdei Stadion, majd a nyár végén a ferencvárosi Groupama Aréna. Orbán Viktor biztosítja az adófizetőket, a stadionok nem közpénzből épültek.

20. Tom Jones adott koncertet Győrben, a nyárzáró ünnepségen. Az énekesnek nem voltak nagy igényei, csupán egy kényelmes kanapéra volt szüksége. A magyar specialitások pedig igencsak elnyerték tetszését.

Szabó László

Címkék: események, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.