Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Február 01. 14:40, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Budapest-Bamako rali: 18. helyen végzett a Begya-Sarkadi páros

Budapest-Bamako rali: 18. helyen végzett a Begya-Sarkadi páros

Verseny kategóriában a 35 csapat között 18. helyen ért célba a Budapest-Bamako ralin a győri dr. Begya László-Sarkadi László páros (képen) - értesült a Nyugathír.hu.

Vasárnap ért Bissau-Guineába a január 14-én rajtolt Budapest-Bamako mezőnye, köztük a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, dr. Begya László, és navigátora, Sarkadi László. A párosnak már a budapesti indulás után röviddel problémái akadtak, a hátsó szélvédőjük betört, ezért vissza kellett fordulniuk Győrbe, ahol rekordgyorsasággal kicserélték az üveget.

A „hátraarc" mégis jelentős időveszteséggel járt, így a Begya-Sarkadi párosnak alvás és megállás nélkül kellett teljesíteni 3 napot, hogy elérje a Marokkóba induló kompot. Ez sikerült, ami akár emberfeletti teljesítménynek is tekinthető.

A Ranger volánja mögött ezután sem múltak a rázós szakaszok, ezek következtében szinte minden élelmiszerkonzervje és műanyagpalackos ásványvize összetört és felrobbant a csapatnak, így - túl a kocsi takarításán - szinte minden élelmet az út közben kellett beszerezniük. Kalandos, körülményes út után - volt, hogy a hűtő kilyukadása miatt Begyáéknak erdőben kellett töltenie az éjszakát - végül vasárnap, 18. helyen értek célba, leküzdve a marokkói homokdűnéket, a mauritán kősivatagot és a bissau-guineai veszélygócokat.

A páros - a konvojtól külön - várhatóan a jövő héten érkezik haza, Gambia és Marokkó érintésével. A csapat tagjait húzza a honvágy, de hajtja a kalandvágy is, így kérdés, hogy az ugyan rövidebb útvonalon visszainduló, de pontosan mikor találkozhatunk újra itthon a Begya-Sarkadi párossal.

A verseny kategóriában elért 18. hely annak fényében is kiemelkedő, hogy a 35 résztvevőből 33-an értek csak Bissauba, két alakulat már hamarabb feladta a küzdelmet. Begyáék két éve indultak először a Budapest-Bamakón, de akkor - a Külügyminisztérium figyelmeztetésére - a terrorfenyegetettség miatt a mezőny nem ment tovább Marokkónál, hanem onnan tért vissza Magyarországra, így a teljes távot akkor senki sem tudta teljesíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.