Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 30. 08:28, csütörtök | Belföld

Budapestre érkezik a finn mikulás

Budapestre érkezik a finn mikulás

Az idei évben sem hagyja ki hagyományos világjáró körútjából Magyarországot Joulupukki, az északi Lappföldről érkező Mikulás. A finn színekben pompázó budapesti értékek mellett, december 1-jén megérkezik.

december 6., a függetlenség elnyerésének 100. évfordulója lesz. A centenárium tiszteletére világszerte több ikonikus hely és épület kap december első napjaiban kék-fehér díszvilágítást, így Budapesten december 3. és 6. között a Finn Nagykövetség az állam hivatalos zászlaját szimbolizáló kék-fehér színbe öltözteti az Erzsébet hidat, a Gellért-hegyi vízesésnél pedig a Finn Intézet szervezésében egy fényinstalláció segítségével idézik meg az északi fényt, az Aurora Borealist.

Emellett, a Finn Intézet szervezésében 16. alkalommal jön hazánkba Joulupukki, hogy meglátogassa a magyar gyerekeket és hogy megörvendeztesse őket finomságokkal és játékokkal is. Ha szemfülesek vagyunk, akkor van esélyünk, hogy személyesen is találkozzunk vele!

Nagy az öröm lesz a gyerekeknek, hiszen hazánkban marad egészen december 6-ig. Van, ahol már hó is esett a tiszteletére, reméljük meg is marad, hiszen úgy lenne az igazi.

A hatnapos itteni tartózkodása alatt a fővároson kívül Joulupukki több vidéki helyszínre is elutazik, így még több gyereknek lesz lehetősége életre szóló találkozót összehozni a Mikulással.


Az előző látogatásaihoz hasonlóan Joulupukki idén is elsősorban óvodákba, árvaházakba és anyaotthonokba látogat majd el, de remélhetőleg a tavalyihoz hasonló látványos belépőkre is számíthatunk majd, amikor is Joulupukki tűzoltóautón érkezett a gyerekkórházba.

Forrás: nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár