Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Augusztus 08. 10:20, csütörtök | Külföld

Budapestről kapta a nevét egy lakosztály az Orient Expresszen

Budapestről kapta a nevét egy lakosztály az Orient Expresszen

Mozgalmas élete van a vonatok királyának – akkor is, ha éppen nem Agatha Christie kedvenc kis belgája, Poirot mester nyomoz a ravasz gyilkosok után. A legendás Orient Expresszről azt mondják, hogy soha nem volt olyan elegáns, mint manapság.

A vonat három új, tágas lakosztályát újították fel a közelmúltban, méghozzá három patinás európai város szellemiségében.

Bécs, Prága és Budapest ihlette a most berendezett kocsikat.

„Ezek a városok kölcsönözték valaha Európának a romantikát és a csillogást, és jelképei maradnak mai napig a vasúti utazás aranykorának" - mondta Gary Franklin, aki a világ leghíresebb vonatának menedzselésével foglalkozik, mint az üzemeltető vállalat alelnöke.

A lakosztályok a különböző városok építési stílusát és színvilágát szimbolizálják. A bécsi lakosztály klasszikus hangulatú, és főleg arany- és smaragdzöld színekben pompázik, a prágai főleg vöröses barna és arany színű, sok a mozaikminta és a kézzel hímzett párna. A budapesti lakosztályt a gótikus és az oszmán építészet motívumai ihlették, bizonyára a török kori történelmi emlékek miatt.

Mint a korábbi lakosztályok – amelyek Velence, Isztambul és Párizs jegyében születtek – ezek is saját zuhanyzóval, dupla ággyal, saját nappalival és padlófűtéssel rendelkeznek, az árban a korlátlan mennyiségű pezsgőfogyasztás és a 24 órás komornyikszolgálat is beletartozik.

De mindehhez vastagra tömött buksza vagy komoly hátterű bankkártya szükségeltetik: egy Londonból Velencébe érkező utazás a megszépült Orient Expresszen magyar pénzben több mint kétmillió forintba kerül a Travelandynews.com szerint.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Orient Express

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra