Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 10. 14:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Bűncselekmény lehet ősztől az orvvadászat

Bűncselekmény lehet ősztől az orvvadászat

Várhatóan ősszel elfogadja az Országgyűlés az új büntető törvénykönyvet, és ezzel a magyar vadállomány hatásosabb védelme is megvalósulhat – derült ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Magyar Nemzetnek adott tájéko


Az orvvadászat önálló bűncselekménnyé nyilvánítását ezért vadászati érdek-képviseleti szervek már évekkel ezelőtt javasolták a korábbi kormányoknak – emlékeztetett Pechtol János. Az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta, az új szabályozástól azt remélik, hogy eredményesebben fékezi majd meg a vadorzókat. Emlékeztetett: az illegális nagyvadelejtések száma évente 50 ezer körülire tehető, s az ország 1400 vadászterülete között nincs vagy csak elvétve akad olyan, amelyet ne érintene a jelenség.

A megélhetési és trófeagyűjtő orvvadászok mellett kialakult egy kör, amely kimondottan az anyagi haszonszerzést tűzte ki célul, a hatályos szabályozás ugyanakkor senkit sem tartott vissza a tilalmas cselekedettől – magyarázta a szakember. A gondot a szaktárcánál is felismerték, s mint megtudtuk, nemcsak az orvvadászatot nevesítik, hanem egy egész fejezetet szentelnek a környezet és a természet elleni bűncselekményeknek az új törvényben – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában, melyből további részleteket is megtudhat. (da)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.