Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Június 25. 16:16, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési tábor Győrújbaráton

Bűnmegelőzési tábor Győrújbaráton

A középiskolások számára véget ért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett prevenciós tábor.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2016. június 20-tól 24-ig szervezte meg a Bűnmegelőzési Tábor 2016 nevű rendezvénysorozatát. Az öt napos programon olyan megyei középiskolás fiatalok vehettek részt, akiket iskolájuk delegált, hogy a kortársi kapcsolataikat pozitívan befolyásolják. A táborszervezők a program összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak a gyakorlati ismeretek és tapasztalatok elsajátítására is.

Az eltelt egy hét alatt a táborlakókkal megismertették a rendőrség helyszínelő munkáját, fegyvertechnikai bemutatón láthatták a rendőrségi lőfegyvereket.

Érdekes önismereti foglalkozást tartottak, melyen részt vett a rendőrség pszichológusa is. Kirándulást szerveztek a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba mely során, kenutúrán és környezetvédelmi vetélkedőn vehettek részt, hiszen a környezetvédelem legalább olyan fontos részét képezi mindennapjainknak, mint a bűnmegelőzés.

A programokon a középiskolások a kábítószerek emberi szervezetre és személyiségre káros hatásait megtörtént eseteken keresztül ismerhették meg. A bemutatókon megtapasztalták a táborozók, hogy a bűnözők elfogása érdekében mindent megtesz a rendőrség.


A bűnmegelőzési táborban képviselték magukat a társszervek. Így például látványos bemutatót tartottak a Katasztrófavédelem munkatársai és az Országos Mentőszolgálat is bemutatta a táborozóknak az alapvető elsősegély-nyújtási feladatokat és teendőket.

A bűnmegelőzéssel kapcsolatos mindennapi életet érintő fontos kérdések mellett természetesen a jókedv és a vidámság sem hiányozhatott a táborozók életéből. Esténként tábortűz, langallósütés és szituációs játékok előadása erősítette a közösségi életet.
Az öt napos tábor alatt a fiatalok sok új ismerettel és tapasztalattal gazdagodhattak, ezért a szervezők méltán lehetnek büszkék munkájukra. A célkitűzéseiket elérték, mert a táborlakók a megszerzett tudást és ismereteket a kortársi kapcsolataiknak át tudják adni, ezzel szolgálva és erősítve a bűnmegelőzési célokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.