Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 20. 16:56, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Bűnösnek vallotta magát adócsalásban Shakira, hogy biztosan elkerülje a börtönt

Bűnösnek vallotta magát adócsalásban Shakira, hogy biztosan elkerülje a börtönt

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt.

Az egyezség értelmében 7,3 millió eurós (2,7 milliárd forint) pénzbírságot kell megfizetnie, és - büntetlen előéletére tekintettel - hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós (8,8 milliárd forint) büntetést és nyolc év két hónapos szabadságvesztést kért Shakirára.

"Most az a legfontosabb számomra, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyermekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják" - fogalmazott az ügyben kiadott közleményében a világsztár.

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette volna kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében.

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be.

A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) tartozás, és további három millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot.

Fotó: Pixabay

Címkék: shakira

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.