Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Július 31. 15:20, hétfő | Életmód
Forrás: hirado.hu

Büntetik a telefonjaikba temetkező gyalogosokat

Büntetik a telefonjaikba temetkező gyalogosokat

Busás pénzbírságra számíthatnak ezentúl Hawaii fővárosában azok a gyalogosok, akik telefonjukat nézik, miközben átkelnek az úton.

Honolulu az első olyan amerikai nagyváros, ahol a készülékeiket figyelő “mobilzombik” pénzbírságot kapnak – a saját érdekükben. Az utóbbi időben drámai mértékben megnőtt az okostelefonjukba temetkező gyalogosok okozta közlekedési balesetek száma, ezért a hatóságok úgy döntöttek, hogy ideje közbelépniük.

“Sajnos elhíresültünk arról, hogy több gyalogost ütnek el nálunk az átkelőhelyeken, mint bármely másik amerikai nagyvárosban. Főleg idős embereket” – mondta a főváros polgármestere, Kirk Caldwell a Reuters hírügynökségnek.

Az első alkalommal hibázók csak egy 15-35 dolláros bírságot kapnak, de a “visszaeső törvénysértők” száz dolláros pénzbüntetésre is számíthatnak.

Az Egyesült Államokban már évek óta próbálják tiltani és pénzbírsággal sújtani a figyelmetlen mobilozókat, de eddig minden hatósági próbálkozás kudarcba fulladt. A “zavart sétáló törvényt” múlt hét csütörtökön írták alá, és október 25-én lép hatályba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.