Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 14. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Büntetőfékezés miatt elítélték Berki Krisztiánt

Büntetőfékezés miatt elítélték Berki Krisztiánt

Első fokon 2 év, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől büntetőfékezése miatt Berki Krisztián televíziós személyiséget kedden.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében - a vádlottat meg nem nevezve - azt írta: a terhelt 2018 márciusában a KRESZ több előírását is megszegve vezetett egy személygépkocsit, majd miután megelőzött egy autóbuszt - a forgalmi helyzet szempontjából indokolatlanul - hirtelen fékezett. Az autóbusz vezetője azonnal lassított és vészfékezett, de így sem tudta elkerülni az ütközést az autóval.

"A szándékos veszélyhelyzet-okozás miatt történt ütközés következtében" az autóbuszban több mint 2,5 millió, míg a gépkocsiban több mint 14 millió forint anyagi kár keletkezett - tették hozzá.

A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt bűnösnek mondta ki. Enyhítő körülményként vették figyelembe az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülménynek számított a többszöri KRESZ-szabályszegés, a kettőnél több halmazat, továbbá a vádlott közlekedési előélete - emelte ki a törvényszék.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.