Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 25. 10:38, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Burgenlandban ellopott traktorokat találtak Mosonmagyaróváron

Burgenlandban ellopott traktorokat találtak Mosonmagyaróváron

Két lopott John Deere traktort találtak a rendőrök egy mosonmagyaróvári raktárban a hétvégén. A lefoglalt erőgépek előreláthatólag hétfőn vissza is jutnak burgenlandi tulajdonosához.

Kocsis Tünde elmondta: a nagy értékű gépeket Burgenlandban lopták el ismeretlen tettesek. A neudorfi ( Mosonújfalu) tulajdonos már azonosította a traktorokat, amelyek egyelőre járóképtelenek, mert az indításhoz szükséges elektronikát kiszerelték belőlük az elkövetők. A rendőrség vizsgálja, hogy milyen körülmények között kerültek a traktorok a mosonmagyaróvári raktárba.

Az ORFK honlapja múlt héten tette közzé, hogy kilenc lopott John Deere traktort találtak a fővárosban és Lajosmizsén a Készenléti Rendőrség nyomozói, valamennyit Nyugat-Európából lopták. A közlés szerint négy, összesen 70 millió forintot érő gépet egy lezárt budapesti csarnokban, öt traktort pedig Lajosmizsén, három helyszínen találtak meg. Utóbbiak értéke mintegy 140 millió forint.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a munkagépeket ismeretlen tettesek Nyugat-Európából tulajdonították el, azok egy részének egyedi azonosítóit (alváz-, és motorszámát) professzionális módon megváltoztatták. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás - közölte az ORFK.

Pénteki számában írt arról a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilap, hogy határ menti "traktormaffiától" tartanak a magyar-osztrák határ közelében élő és dolgozó burgenlandi gazdálkodók. Tavaly nyár óta ugyanis tizenöt nagy értékű gépet loptak el tőlük ismeretlenek. A cikk szerint az összesen egymillió eurót érő John Deere-traktorokat a zöldhatáron feltűnés nélkül át lehetett hozni Magyarországra. Ennek valószínűségét mutatja, hogy a lopások a határ közeli falvakban történtek. A burgenlandi rendőrség felhívta a tulajdonosok figyelmét egyebek mellett arra is, hogy több traktortípusnak azonos az indítókulcsa, ami megkönnyíti az elvitelüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.