Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Január 24. 07:16, szerda | Helyi

Burkolóként adta el magát, majd munka nélkül lelépett a pénzzel egy visszaeső férfi

Burkolóként adta el magát, majd munka nélkül lelépett a pénzzel egy visszaeső férfi

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki szabadságvesztéséből szabadulva burkolási tevékenységbe kezdett.

Tevékenysége során összesen 24 millió forint kárt okozott 32 sértettnek, majd külföldre távozott, ahol elfogták és átadták Magyarországnak. Azóta újra jogerős szabadságvesztés büntetést tölt – más ügyben.

A vádirat szerint a férfi utoljára 2016. év végén szabadult szabadságvesztéséből, melyet követően burkolási tevékenységbe kezdett, hirdette is magát Magyarország észak-nyugati részében – gépkocsin elhelyezett hirdetéssel és online módon is. A meghatározott nevet használó hirdetései mögött azonban gazdasági társaság nem létezett, ennek ellenére ezen fantázianév használatával írt alá kivitelezési megállapodásokat és erre a névre kérte számlák kiállítását is.

A terhelt 2017-től egyre növekvő adótartozást halmozott fel, ugyanakkor 2018-2019 években legalább 32 sértettel újabb burkolási munkában állapodott meg, ezek elvégzése érdekében összesen legalább 24 millió forintot át is vett. Az elvállalt munkákat azonban döntő többségében meg sem kezdte, anyagot sem szállított a helyszínre, a munkák elvégzését halogatta, 2019 nyarán pedig az Egyesült Királyságba utazott és onnan nem is tért vissza.

A férfit 2021 őszén fogták el az Egyesült Királyságban és kiadási őrizetet követően átadták Magyarországnak. Jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit 32 rendbeli bűncselekménnyel, csalásokkal és sikkasztásokkal vádolja. Vele szemben akár 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.