Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. November 06. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Button lélekben már a következő idényre készül

Button lélekben már a következő idényre készül

Miközben a Ferrari és a Red Bull a pályán és nyilatkozataikkal is összecsap az F1-es világbajnokság hajrájában, a McLaren csendesen készül az utolsó két versenyre. Lewis Hamilton még hisz a vb-elsőség megszerzésében, és Jenson Button s

„Az idényt a címvédés reményében kezdtem el, de nem csak ez lebegett a szemem előtt. Be akartam illeszkedni a McLaren-istállóba, be akartam bizonyítani, hogy igazságtalanul írnak le, akik rossz döntésnek tartották a Wokingba szerződésemet – mondta Jenson Button Interlagosban. – Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és jelzem, jövőre még jobb leszek, hiszen ez a kocsi még nem volt tökéletes számomra, de a jövő évi autó tervezésénél már együttműködöm a mérnökeinkkel."

A vb-éllovas Fernando Alonsóhoz képest 42 pontos hátrányban lévő Button fő feladata a Brazil Nagydíjon már vélhetően Hamilton támogatása lesz, de a 30 éves pilóta a futamgyőzelemről sem mondott le. Az újabb világbajnoki elsőség megszerzése ezzel együtt is roppant nehéz lenne, hiszen a matematikai esély megtartásához a diadala mellett az is kell, hogy Alonso ne végezzen az első hatban, illetve az összetettben második helyezett Mark Webber legfeljebb a harmadik legyen.

Akármi is lesz, a vb-címét a tavalyi Brazil GP-n elhódító Button mindig is nagy örömmel gondol vissza erre a helyszínre, hiszen akkor a 14. rajtkockából indulva az ötödik lett, s ezzel elhódította a trófeát.

„Életem legjobb versenye volt a tavalyi, olyan kockázatos manővereket vállaltam el, amelyeket a korábbi futamokon elképzelhetetlennek tartottam, mert a pontversenybeli előnyöm megóvására törekedtem – fogalmazott az angol. – Semmiképp sem akartam az idényzáróra hagyni a döntést, és mindent egy lapra feltéve támadtam. A brazil közönséget is magam mellé állítottam: a futam elején még kifütyültek, de a végén felállva tapsoltak."

Az első szabadedzést a 4. helyen záró Button elárulta, Sao Paulóba menet Miamiban részt vett egy maratonin. „A leghosszabb távú futóverseny volt, amit valaha is teljesítettem. Általában triatlonviadalokon indulok, de ez is izgalmas volt, ráadásul hasznos az autóversenyzéshez is, hiszen jobb az erőnlétem, mint valaha, amit jó tudni egy ilyen megerőltetőnek ígérkező futam előtt" – mondta Button, akinek ezek után nem lenne szabad kiesnie a nagydíj első köreiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!