Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. December 06. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Winkler Csaba

Cégek és egyetemisták a duális képzésről Győrben

Cégek és egyetemisták a duális képzésről Győrben

A Széchenyi István Egyetem gépészmérnöki BSc szakjának Automobil Produktion szakiránya a duális képzés keretében egyedülálló gyakorlati lehetőséget biztosít a hallgatói részére.

A győri Széchenyi István Egyetem duális képzéséről

2012. december 12-én, szerdán 10 órakor

az intézmény rektori tanácstermében (igazgatási épület II. emelet) tartandó sajtóbeszélgetésen dr. Szekeres Tamás rektor, dr. Kardos Károly rektorhelyettes, a PRACTING Konzorcium elnöke, dr. Pintér József, a PRACTING Konzorcium titkára, dr. Jósvai János egyetemi adjunktus, a duális képzési program vezetője, az Audi Hungaria Motor Kft., a Borsodi Műhely Kft., a LuK Savaria Kft., az Opel Szentgotthárd Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt. vezető képviselője és több, a programban részt vevő győri hallgató értékeli a gyakorlati ismeretek, tudás megszerzésének sikeres modelljét.

A Széchenyi István Egyetem gépészmérnöki BSc szakjának Automobil Produktion szakiránya a duális képzés keretében egyedülálló gyakorlati lehetőséget biztosít a hallgatói részére. Az ötödik félév teljesítése után egy teljes évre mennek ki a hallgatók a cégekhez, és ott bevonják őket a mindennapi mérnöki feladatok megoldásába. A cégeknél a diplomaterv, s az elkészítéshez a konzulens kijelölésével, sokoldalú szakmai támogatással készítik fel a mérnök-jelölteket, hogy a végzés után azonnal bevethető szakemberek legyenek. A hallgatók a duális képzés idején az egyetem által kidolgozott internetes (e-learning) tananyagból tudnak felkészülni a félév tantárgyaiból a vizsgáikra. A végzős gépészmérnök hallgató megalapozott ipari ismeretekkel, gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a BSc képzés befejezésekor.

A duális képzésben 40 hallgató vesz részt. 2012 tavaszán hét vállalat bevonásával kezdődtek a gyakorlatok, melynek első tapasztalatait áprilisban osztották meg egymással a hallgatók, a vállalatok és az egyetem képviselői. A november 14-én, Szentgotthárdon az Opel Szentgotthárd Kft.-nél tartott Practing konzorciumi ülés keretében a cégek vezető képviselői pozitív és értékes visszajelzéseket fogalmaztak meg, s további vállalatok jelezték érdeklődésüket, részvételi szándékukat.

A győri Széchenyi István Egyetem duális képzésében résztvevő ipari partnerek: Audi Hungaria Motor Kft., Borsodi Műhely Kft., BPW Hungaria Kft., Federal Mogul Kft., LuK Savaria Kft., Magna Steyr, Opel Szentgotthárd Kft., Rába Járműipari Holding Nyrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.