Hírek
2019. Május 23. 07:55, csütörtök | Belföld
Chef-legendák vacsorájával és az ükunokával ünnepelték a Gundel 125. születésnapját
2019. május 21-én egy estére visszatért a Gundelbe a legendás chef, Kalla Kálmán, hogy a jelenlegi executive cheffel, Litauszki Zsolttal bemutassák az étterem történelmi fogásait, valamint a jövő ízeit - tájékoztatta közleményében szer
Peter Knoll ügyvezető igazgató büszke arra, hogy ezzel az elegáns estével indult a jubileumi év, aminek során számos program ünnepli majd a legendás intézmény 125 éves fennállását.
Polyák Norbert ügyvezető igazgatóhelyettes köszöntötte a főleg törzsvendégekből és lelkes Gundel-rajongókból álló vendégsereget.
Gundel Takács Gábor, a Gundel család leszármazottja, az est házigazdájaként elmondta, hogy sokat jelent neki a Gundel-ház, ahol ükapja szobra fogadja a vendégeket, és jóleső érzés látni, hogy a 125 éves épületben hűen ápolják a tradíciókat.
Kozma Kálmán márkanagykövet a Gundel öt korszakát felelevenítve mutatta be a jubileumi est fogásait. Kalla Kálmán ikonikus libamáj és spárga ételei, valamint a Wampetics-féle epres túrógombóc váltakoztak Litauszki Zsolt innovatív kreációival, a csalán velutéval, a bodza szorbettel, valamint a rebarbarával és málnával körített őz-, vaddisznó duóval. A két séf által aláírt menükártya és az erre az alkalomra készült dedikált szakácskötény örök emlék maradhat a vendégeknek.
Angelus Barbara marketing és kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy fontos megőrizni azt, amitől a Gundel a Gundel, tehát a miliőt, az életérzést, a komplex éttermi élményt, de egyben 21. századivá is kell válni a kommunikációban, arculati elemekben, de a legújabb nyersanyagok felhasználásában és a konyhatechnológiában is. Beszédében kiemelte, hogy a trendi gasztronómiai kínálatban is megérdemelt helye van a Gundelnek.
Kalla Kálmán meghatódottan mesélte, hogy milyen különleges érzés volt a Gundelbe egy estére visszatérni. „Felemelő élmény, hogy számítanak tapasztalataim. Örültem, hogy visszajöhettem, benézhettem Zsolt konyhájába és ott rendet, tisztaságot tapasztaltam. Zsolt olyan alapanyagokkal és technológiával készíti a fogásokat, ami azt gondolom, ígéretes jövőt tartogat."
Litauszki Zsolt számára nagyon inspiráló volt, hogy egy igazi legendával főzhetett együtt, és egy álma vált valóra azzal, hogy a Gundelben dolgozhat és alkothat.
Forrás: turizmus.com
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 25. 07:40, kedd | Belföld
Átadták a Semmelweis Egyetem felújított teljesítményélettani laborját
Átadták a felújított teljesítményélettani labort a Semmelweis Egyetem (SE) Rehabilitációs Klinikáján hétfőn Budapesten.
2025. Március 25. 07:39, kedd | Belföld
100-120 ezren válthatnak biztosítót a lakásbiztosítási kampány utolsó hetében
A lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várhatóan 100-120 ezren váltanak biztosítót és ugyanennyien cserélhetik kedvezőbb feltételekre meglévő szerződésüket az Insura.hu biztosításközvetítő
2025. Március 25. 07:37, kedd | Belföld
Szijjártó Péter: új korszak kezdődött a magyar-amerikai kapcsolatokban
Új korszak kezdődött az Egyesült Államok és Magyarország közötti kapcsolatban, amelyet innentől kezdve a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös előnyökre törekvés határoz meg
2025. Március 24. 07:54, hétfő | Belföld
Mávinform: Bicskénél folytatódik a győri vonal felújítása, március 24-től változik a menetrend
Március 24-től május 9-ig módosul egyes személyvonatok és intercityk menetrendje a győri fővonalon - tájékoztatta a Mávinform szombaton az MTI-t.