Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Április 09. 11:03, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Cher rajongói is gyászoltak tévedésből ThatCHER halála miatt tagolatlan címke okán

Cher rajongói is gyászoltak tévedésből ThatCHER halála miatt tagolatlan címke okán

Cher rajongói is gyászoltak ThatCHER halála miatt - tévedésből.

Az amerikai énekesnőt és a néhai brit miniszterelnököt - aki hétfőn halt meg - a netnyelvezet tévesztette meg, nevezetesen a szavakban tagolatlan és csupa kisbetűs "nowthatchersdead" címke, amelyet "now that Cher is dead"-nek (Most, hogy Cher halott-nak) értettek a "now Thatcher is dead" (Immár Thatcher halott) helyett. A félreértésben mindazonáltal szerepet játszhatott, az is, hogy az énekesnő - főleg amerikai - híveinek jó része nemigen tudja, hogy ki is volt Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök.
A "nowthatchersdead" témacímkét a világháló közösségi portáljain kezdték használni azok, akik Thatcher halála kapcsán üzentek egymásnak, Cher hívei pedig elborzadtak a címke láttán és részvétnyilvánítási özön indult el. A gyász mindazonáltal hamar elmúlt, mert akadtak, akik tisztában vannak mind Thatcher, mind Cher személyével, és megnyugtatták a Cher-rajongókat, hogy kedvencük él - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 08:03, péntek | Bulvár

Elhunyt Boros Lajos rádiós műsorvezető

Augusztus 8-án, életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője - tudatta a gyászoló család csütörtökön az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 07:39, péntek | Bulvár

Nehezen viselte a koccanást, rugdosta a másik autót, szidta a sofőrt és felé is köpött

A vétlen autó utasa agresszíven kezelte le a közlekedési szituációt.

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.