Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2010. Március 03. 13:42, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cigarettában és áramlopásban is utaztak az embercsempészek

Cigarettában és áramlopásban is utaztak az embercsempészek

Három magyar embercsempészt fogtak el a rendőrök kedd reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget térségében. A három magyar tagja annak az embercsempész bandának, amelynek négy tagját még tavaly októberben fogták el, s akiket azzal

A szabolcsi rendőrség és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai fogták el a három magyar állampolgárt. A gyanú szerint 2009 őszén több esetben is közreműködtek abban, hogy afgán állampolgárok átlépjék az ukrán-magyar határt, majd Magyarország belsejébe szállították őket. A bűnbanda négy másik tagját még tavaly októberben elfogták a rendőrök, mikor éppen öt afgánt próbáltak átcsempészni a határon.

A keddi akció során a rendőrök nagy mennyiségű csempészett cigarettát is találtak. Az elfogáskor végrehajtott házkutatás során több mint 16 ezer ukrán zárjegyes cigaretta került elő. A nyomozók ráadásul áramlopásra is fényt derítettek: a banda a szomszéd telken álló üres házból vételezte az áramot egy földben elvezetett kábelen keresztül. Az elfogott emberekkel szemben embercsempészés, jövedéki orgazdaság, valamint lopás miatt indult eljárás.

A szabolcsi rendőrség egy másik embercsempészési ügyben befejezte ugyanakkor a nyomozást. Öt magyar és két ukrán állampolgárral szemben küldték meg az ügyészségnek a vádjavaslatot. A társaság 2009 nyarán legalább 11 afrikai embert csempészett hazánkba. A banda tagjai előzetes letartóztatásban vannak, ellenük bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett embercsempészés lehet a vád, ha az ügyészség elfogadja a rendőrség javaslatát.

HavariaPress


Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:53, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett.

2022. Október 02. 11:01, vasárnap | Kék hírek

Az Egyesült Királyságból irányították az unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezetet

A Gyulai Járási Ügyészség - többek között - minősített csalások és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy bűnszervezet 15 tagja ellen, akik un. unokázós csalásokat valósítottak meg.

2022. Október 02. 10:21, vasárnap | Kék hírek

Megpróbálta megerőszakolni a nőt, végül kirabolta

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.