Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2022. November 02. 08:38, szerda | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Civilben mentett életet a tűzoltó

Civilben mentett életet a tűzoltó

Kőfaragó Zoltán tűzoltó őrnagy, a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka október 23-án éppen egy leadott szolgálatot követően sétált az autójához, amikor segítségkiáltásra lett figyelmes.

Az épület takarásában, egy földön fekvő eszméletlen férfi mellett egy szomszéd kért segítséget. Zoltán odaszaladt, miközben tárcsázta a 112-es segélyhívót.

A szabadnapos rajparancsnok azonnal megkezdte az eszméletlen férfi újraélesztését. Szerencsére a gyulai hivatásos tűzoltókat rendszeresen képezik ilyen esetekre, így tűzoltót sem érte felkészületlenül a feladat. A mentőszolgálat hamarosan a helyszínre ért, és átvette az eszméletlen ember ellátását. Mintegy fél óra elteltével az erőfeszítéseket siker koronázta, és a mentők elindulhattak a beteggel a sürgősségi osztályára.

Fotó: Várszegi György tűzoltó főhadnagy

Címkék: életmentés, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe

2023. November 28. 13:39, kedd | Belföld

MÁV: nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.