Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Január 26. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Clijsterst a repülők sem tudták megállítani

Clijsterst a repülők sem tudták megállítani

Vera Zvonarjova és Kim Clijsters tavaly a US Openen a fináléban futott össze, az idei Australian Openen pedig az elődöntőben találkoznak. A második kiemelt orosz Petra Kvitovát, míg a harmadikként rangsorolt belga játékos Agnieszka Radwansk

Zvonarjova egymás után a harmadik balkezes cseh rivális ellen nyert – Lucie Safárová és Iveta Benesová után a korábban Samantha Stosurt búcsúztató Petra Kvitová sem tudott szettet rabolni tőle –, és egy siker választja el attól, hogy a tavalyi Wimbledon és US Open után egymásután harmadszor jusson Grand Slam-fináléba.

Ehhez azt a Kim Clijsterst kellene legyőznie, akitől a New York-i GS-torna döntőjében kikapott.

A belga teniszező 94 perc alatt jutott túl a 12. kiemelt Agnieszka Radwanskán, méghozzá egy rendkívül látványos labdamenetek által színesített mérkőzésen, amelynek főleg a második játszmája hozott nagy csatát. Nem könnyítette meg a játékosok helyzetét, hogy az éppen szerdára eső ausztrál nemzeti ünnep, az „Ausztrália napja” köré szervezett rendezvények zaja a Rod Laver Arenáig is eljutott.

Clijsters már 6:3, 4:2-re is vezetett, akkor azonban elbizonytalanodott, Radwanska pedig fordított és szerválhatott a második szettért is. Az összesen 41 nyerőt ütő Clijsters azonban jobban koncentrált, és egyenlített, majd két gémmel később 7–4-re a rövidítést is megnyerte.

„Kicsit fáradtnak éreztem magam, nehezek voltak a lábaim, Radwanska pedig trükkös játékos, ahogy elbizonytalanodtam, lecsapott a lehetőségre. A lényeg, hogy sikerült összeszednem magam, és nyerni tudtam. A repülőktől kicsit megijedtem, elég alacsonyan jöttek, mindig megkönnyebbültem, amikor végre elmentek” – mondta Kim Clijsters a mérkőzés után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.