Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Március 28. 07:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-gyilkosság: hárman visszakerültek a börtönbe

Cozma-gyilkosság: hárman visszakerültek a börtönbe

Újra rács mögött a Cozma-ügy nemrég előzetesből kiengedett gyanúsítottjai közül három. Egy enyingi és két pécsi gyanúsítottat szombat reggel szállították vissza a megfelelő büntetés-végrehajtási intézményekbe. Az öt gyanúsít

Mint ismert, összesen 5 ember szabadult ki a Cozma-ügy gyanúsítottai közül március 19-én, mindannyiukat csoportos garázdaság miatt helyezték előzetes letartóztatásba korábban. Egyikük sem vett részt közvetlenül a gyilkosságban. Három Fejér megyei - enyingi - és két pécsi férfi van köztük. Az enyingiek és az egyik pécsi ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, a másik pécsi férfi házi őrizetbe került.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy egy enyingi és a két pécsi gyanúsított szombaton reggel került vissza az előzetesbe, az ügyészség fellebbezése és a bíróság másodfokú döntése alapján.

A Cozma-ügyben a gyilkosság után majdnem egy évvel, 2010. február elején zárták le a nyomozást. A sportoló meggyilkolásának körülményeit vizsgálva egy 25 fős társaságot gyanúsítottak meg különböző bűncselekményekkel. A rendőrök szerint Cozma megölésében közvetve 3 ember vett részt, közülük R. Sándor volt az, aki leszúrta a sportolót egy késsel. 15 ember került előzetesbe, közülük engedtek ki ötöt pénteken.

A gyanúsítotti kör tagjai korában összesen 53 alkalommal álltak bíróság előtt a legkülönbözőbb bűncselekmények elkövetése miatt. A majdnem 70 millió forintos bűnügyi költséggel járó nyomozásban 13 ezer oldalas iratanyag született, több mint 700 tanút kellett kihallgatni, 60 szakértői vélemény és 340 bűnjel lefoglalása segíti a bizonyítást. A három fő gyanúsított vagyonát zárolták.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.