Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 09. 07:39, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-gyilkosság: többen is 20 évet kaphatnak

Cozma-gyilkosság: többen is 20 évet kaphatnak

A Cozma-gyilkosság több gyanúsítottjánál is 20 éves letöltendő büntetést fog javasolni az ügyészség – tudatta Fejes Péter Veszprém megyei főügyész. A vizsgálat egyébként csaknem egy éve tart Marian Cozma kézilabdázó meggyilkol

Megközelíti a 70 millió forintot a Cozma-ügy csaknem egy éve tartó nyomozásának költsége, csak a DNS-, vagyis a hemogenetikai vizsgálat több mint 60 millió forintba került. A veszprémi főügyészség egyébként 10 hónapot várt a Bűnügyi Szakértői Kutató Intézet szakértői véleményére, ezért 200 ezer forintos bírságot róttak ki. Az intézet egyébként 249 bűnjelet vizsgált meg, a szakvélemény pedig csaknem 56 oldalas. A jelentés elemzése még tart, az alapján lehet majd eldönteni, hogy szükség van-e további bizonyításokra vagy vizsgálatokra. Fejes Péter szerint az eredmények jelentősen megerősítették azt a tényállást, amelyet a vizsgálat közben felállítottak, az egyes érintettek tettét viszont nem súlyosbítja.

Az ügynek jelenleg 27 gyanúsítottja van, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban. Három ember ellen emberölés a gyanú, a többieket társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel vagy maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel és csoportos garázdasággal gyanúsítanak. Szó van még ezen kívül kitartottságról, magánokirat-hamisításról és bűnpártolásról is.

Emberölés miatt egyébként a legmagasabb kiszabható büntetés 15 év. Többeknél úgynevezett halmazati bűncselekményről lehet beszélni, ilyenkor a kiszabott legmagasabb büntetés felével lehet megtoldani a letöltendő éveket. A büntetés viszont így is legfeljebb 20 évre emelhető. Több gyanúsított esetében így 20 éves letöltendő szabadságvesztést fognak javasolni - mondta Fejes Péter.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.