Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 31. 14:13, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csak a kalória számít, a forrás nem

Csak a kalória számít, a forrás nem

Sok fogyókúrázó ember esküszik az olyan speciális diétákra, ahol szigorúan szétválasztják a zsírt, a szénhidrátot, valamint a fehérjét és a kalóriák forrása nem számít annyira, inkább csak azok csökkentése.

Egy új tanulmány, amely az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg arra a következtetésre jutott, hogy a fogyás eredményessége tekintetében nem az számít mit eszünk, csupán az, hogy mennyi a napi kalóriabevitel.

Korábbi tanulmányok arra jutottak, hogy azok a diéták, amelyekben különösen a szénhidrátot csökkentették, hatásosabbak voltak, mint mások.

George Bray és kollégái ezúttal száz túlsúlyos személyt négy különböző diétára fogtak, ezek a következőek voltak: átlagos fehérje, alacsony zsír és magasabb szénhidrát; magas fehérje, alacsony zsír és magasabb szénhidrát; átlagos fehérje, magas zsír és alacsony szénhidrát; valamint magas fehérje, magas zsír és alacsony szénhidrát. Mind a négy csoportban maximum 750 kalóriát fogyaszthattak el egy nap.

Először hat hónap, majd két év elteltével ellenőrizték a páciensek súlyát, zsír-és izomtömegét. Arra a megállapításra jutottak, hogy az étel, amiből a kalóriát nyerték nem volt befolyással a súlycsökkenésre, kizárólag a kalória mennyisége és a kitartás számított – írja a foxnews.com.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kalória, tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk