Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 26. 18:17, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Csak akkor változhatnak a szabályok, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót

Csak akkor változhatnak a szabályok, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót

A kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági élet szereplői által javasolt változtatások bevezetésére akkor van lehetőség, ha a beadott oltásszám tekintetében Magyarország átlépi a 2,5 milliós határt,

azaz 2,5 millió ember legalább az első oltását megkapta - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken rendkívüli online tájékoztatóján, hozzátéve: ez a jelenlegi számítások szerint a húsvéthétfőt követő néhány napban be fog következni.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladatok elé állítja az országot. Megismételte a miniszterelnöknek a Kossuth rádióban tett kijelentését, miszerint a jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg.

Úgy fogalmazott: "egy utolsó közös nagy erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján". Ezért mindenkit arra kért, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be, a húsvéti ünnepek időszakában is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: