Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 06. 14:33, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csak kitalálta a darabolós gyilkosságot?

Csak kitalálta a darabolós gyilkosságot?

Két idős ember meggyilkolásával vádolja az ügyészség a 37 éves Ráduly Zsoltot. A férfi tavaly Debrecenben megölte főbérlőjét és a szomszédban élő idős asszonyt. Utóbbit három napon keresztül darabolta a házban. A férfi először

Elkészült a vádirat a debreceni darabolós gyilkosság ügyében. A nyomozás szerint a 37 éves Ráduly Zsolt két idős embert ölt meg, főbérlőjét és a szomszédban egyedül élő idős asszonyt. A főbérlőt azért verte agyon, mert állítása szerint csicskáztatni akarta őt, és el akarta adni értéktárgyait is. Ráduly Zsolt szerint nem nyereségvágyból gyilkolt.

„Tóni bácsival kapcsolatban tudok nyilatkozni, hogy rátette a rendőrség ezeket a minősítéseket, de az az emberölés erős felindulásból történt. Tavaly február 1-jén, amikor a kórházból hazakísértem, akkor is összeszólalkoztunk. Annyira elborult az agyam, hogy puszta kézzel agyonvertem” - mondta a hírTV-nek Ráduly Zsolt.

Mikor ez a gyilkosság történt, már eltűnés miatt keresték a szomszédban élő K. Erzsébetet. Elfogása után pár nappal Ráduly Zsolt ezt a gyilkosságot is beismerte.

- Tudta azt, hogy az idős hölgy reggelenként kimegy a postaládához, és ezt az alkalmat kihasználva mögé került, leütötte, és amikor a földre került, akkor a mellkasára térdelve megfojtotta. Ezután behúzta a testet saját lakrészébe, ahol három napig darabolta, és aztán zacskókba csomagolva, álcázva, Debrecen különböző hulladékgyűjtő edényeibe hordta el - közölte Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség ügyésze.

A rendőrök azonban egyetlen maradványt sem találtak. A Hír Televíziónak nyilatkozva Ráduly Zsolt meglepő kijelentést tett: nem ölte meg az idős hölgyet, csak azért vállalta magára a bűncselekményt, mert a rendőrök azt ígérték, akkor engedélyezik a kapcsolattartást az édesanyjával. A darabolós gyilkosság ötletét pedig olvasmányaiból merítette.

- A képzelőerőm ezek szerint elég jól működik. Olvastam pár nem direkt ilyen könyvet, de szeretem a thriller vagy horror témákat. Igazából azt mondom, hogy elég megnézni egy NCIS-t, abban is ilyen dolgok vannak. Egyáltalán nem jó érzéssel szántam rá magam, de a kényszer belevitt, mivel azt sem akartam, hogy a rendőrség egyfolytában zaklasson - mondta a Riasztásnak Ráduly.

Az ügyészség a férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen, előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja. Ha a bíróság is bűnösnek találja, tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kaphat. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.