Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Augusztus 27. 09:15, vasárnap | Helyi

Csaknem kétmilliárd forinttal támogatják a Széchenyi-egyetem kutatás-fejlesztési projektjeit

Csaknem kétmilliárd forinttal támogatják a Széchenyi-egyetem kutatás-fejlesztési projektjeit

Közel kétmilliárd forintos támogatással segíti a fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány az egyetem kompetenciaközpontjaiban megfogalmazott kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósítását.

Ezek olyan kulcsfontosságú területeket ölelnek fel, mint a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, a vállalkozásfejlesztés, a precíziós gazdálkodás vagy az egészségtechnológia.

A Széchenyi István Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy tevékenységével hozzájáruljon korszerű technológiák kifejlesztéséhez, valamint a térség fejlődéséhez. Ezt szolgálja, hogy az intézmény kompetenciaközpontjai több, jelentős tudományos értékkel bíró, a stratégiai célokkal összhangban álló kutatás-fejlesztési, illetve innovációs projektötletet dolgoztak ki prof. dr. Bokor József, az egyetem kutatásért és innovációért felelős elnökhelyettese szakmai felügyelete mellett. Ezeket előbb egy operatív előkészítő bizottság, majd a döntés-előkészítő bizottság értékelte. Ennek alapján a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma egyhangúlag úgy határozott, hogy 15 projekt megvalósulását összesen 1 milliárd 911 millió forinttal segíti, amiből az idei évre 441 millió 386 ezer forint támogatást nyújt.

A támogatott projektek között olyan kutatási témák szerepelnek, mint a fenntartható egészséginnovációs ökoszisztéma kialakítása, a rehabilitációban használható innovációk fejlesztése, az egyetemi spinoff ökoszisztéma erősítése, a családi vállalkozások segítése, a mesterséges intelligencia alapú rendszerek és technológiák kutatása, a precíziós gazdálkodást támogató technológiák fejlesztése, vagy éppen a pszichológiai központú kutatási, képzési potenciál megalapozása az egyetemen.

Címkék: győr, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.