Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 12. 14:55, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Csaknem 40 ezer kidobott karácsonyfát gyűjtött össze az elmúlt hónapban a Győrszol

Csaknem 40 ezer kidobott karácsonyfát gyűjtött össze az elmúlt hónapban a Győrszol

A lakók 74 helyre tehették ki az ünnepi kelléket, ám ez most sem bizonyult elégnek. Bár az elmúlt évekhez képest kevesebben, de mégis jócskán akadtak olyanok, akik parkokba vagy garázsok mögé dobták a fenyőket. A városközpontban helybe

Tehát sokan nem a kijelölt gyűjtőhelyeken szabadultak meg a kiszuperált fáktól. Bár a szolgáltató nagyrészt már összeszedte ezeket, még mindig találni néhány kidobott példányt a parkokban, emeletes házak környékén. Kérik, hogy akik csak februárban szedik le a fát, azok a gyűjtőpontok helyére dobják majd a díszeket. Fontos, hogy csak fát tegyenek ki, a lomtalanítást ne így oldják meg. Ez évek óta így van, elvileg tehát mindenki ismeri a rendszert. Ennek ellenére többen még mindig szemétlerakónak nézik a lakótelepi fák tövét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.