Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Február 11. 07:05, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csaknem agyonverte a fiút, mert állítólag cigányozott

Csaknem agyonverte a fiút, mert állítólag cigányozott

Első fokon három és fél év börtönbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság azt a 19 éves fiút, aki tavaly csaknem agyonvert egy diákot egy kaposvári középiskola előtt – jelenti a HavariaPress.

A vádirat szerint az iskolai erőszak tavaly szeptemberben történt, a vádlott ugyanis zokon vette, hogy a 15 éves fiú állítólag sértegette a húgát, akivel osztálytársak voltak. A lány azt állította bátyjának, hogy a fiú zaklatta őt, illetve cigánynak nevezte, és meglökte a táskájával az iskola folyosóján. Az elkövető ezután döntött úgy, hogy megleckézteti a másik fiút, ezért az egyik reggelen elment az iskola elé, majd miután a húga megmutatta neki, kivel van baja, bement az iskolába és kirángatta a fiút az épület elé. Először csak fenyegette, de amikor a fiú úgy tett, mint aki félvállról veszi a fenyegetést, megdühödött és négy-öt nagy erejű ütést mért a sértett fejére és testére. A verést csak akkor hagyta abba, amikor a húga elráncigálta onnan.

A megvert fiúról kiderült, hogy az ütlegek miatt belső vérzése lett és szétroncsolódott a lépe, így a kaposvári kórházban életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A bíróság megállapításai szerint orvosi ellátás nélkül akár a halála is bekövetkezhetett volna. A vádlottat a testület ez alapján három és fél év szabadságvesztésre ítélte, a döntés azonban a fellebbezések miatt még nem jogerős.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:53, szombat | Kék hírek

A rendőrség azonosította a Groupamában távirányítással füstbombázó férfit

Azonosították azt a férfit, aki az augusztus 17-ei Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzésen távirányítással bekapcsolt egy zöld füstbombát a Groupama Aréna újpesti szektorában - közölte a rendőrség honlapján pénteken.

2024. Augusztus 21. 14:00, szerda | Kék hírek

HÉTVÉGI ORSZÁGOS ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt öt nap eseményei számokban.

2024. Augusztus 17. 08:19, szombat | Kék hírek

Letartóztatták Kiss László óbudai polgármestert

A Fővárosi Törvényszék közleményben arról tájékoztatott, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy polgármester letartóztatását pénteken.

2024. Augusztus 17. 08:10, szombat | Kék hírek

Vádemelési javaslat született a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát, és vádemelési javaslatot lett a Szolnoki Járási Ügyészség felé.