Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány Balansz Intézetének 2024-es pályázatán nyerte el a Családbarát kórházi osztály címet a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya.

A rehabilitációs osztályon a legtöbb esetben heteket, de gyakran előfordul, hogy hónapokat töltenek a páciensek, ez idő alatt az osztályon dolgozók is szinte családtagokká válnak a hozzátartozók életében is. A hosszú idő alatt több programba is bevonják mind a pácienseket, mind a családtagokat.

– Egy rehabilitációs osztályon alapjában véve sok olyan tevékenység van, ami családbarát – mondja Kaproncai Gabriella, a mozgásszervi rehabilitációs osztály részlegvezető ápolója. – A hozzátartozókkal és a betegekkel való folyamatos kapcsolat teszi alapvetően családbaráttá, de az osztályunk munkaközössége is családias, remek csapatunk van.

Leginkább a stroke utáni rehabilitáció során töltenek el huzamosabb időt a páciensek. Orvosok, ápolók, gyógytornászok, továbbá pszichológus, logopédus, ergoterapeuta, szociális munkás, dietetikus, fizioterapeuta, valamint masszőr közösen dolgozik azért, hogy kihozzák a kliensekből a maximumot.

A munka nem csak a kórterem négy fala között zajlik, hanem rendelkezésre áll tornaterem, illetve kiépített rehabilitációs udvar is, ahol hétköznapi mozgásokat gyakorolhatnak a páciensek.

Forrás: petz.hu

Címkék: díj, kórház, Petz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.