Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 06. 14:22, péntek | Helyi
Forrás: Police.hu

Családi házakat rámolt ki a győri bandita

Családi házakat rámolt ki a győri bandita

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ékszerek tulajdonosait keresi, amelyhez a lakosság segítségét kéri.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt sorozat bűncselekményekben folytat büntetőeljárást V. Károly budapesti lakos ellen.

V. Károly a megyében több alkalommal is követett el bűncselekményeket 2014. év eleje és 2015. év tavasza között. Ezek alkalmával több száz millió forint értékben ékszereket és készpénzt lopott el.

Minden esetben győri családi házakat szemelt ki az elkövető, melyekbe hasonló módszerrel, akrobatikus ügyességgel jutott be. Általában a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat befeszítve hatolt be a lakásokba. A házakban elsősorban a lemezszekrényeket és széfeket kereste, ahonnan készpénzt és ékszereket tulajdonított el. A tettes több esetben is oly módon tört be a lakóingatlanokba, hogy a házak védelmére telepített és beélesített távfelügyeleti riasztó rendszer nem jelezte a behatolást.



Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával kezdte meg a bűncselekmény elkövetőjének felkutatását és azonosítását az ország valamennyi megyéjét érintően, amely eredményeképpen V. Károly a nyomozók látókörébe került. Az eljárás során feltárt bizonyítékok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható több - köztük a megye területén végrehajtott - bűncselekmény elkövetésével is, ezért a 47 éves budapesti lakost 2015. június 12-én a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták. A férfinál a házkutatás során a debreceni nyomozók közel 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon a lefoglalt ékszerek közül többet is felismertek a sértettek, ugyanakkor számos olyan tárgy is van a rendőrség birtokában, melyek tulajdonosa ez idáig még ismeretlen. A lefoglalt, de ez idáig még nem beazonosított ékszerek fényképei - felhívásunkhoz csatolt dokumentumként – megtekinthetők.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri, aki a csatolt dokumentumként látható ékszerek közül bármelyiket felismeri, vagy azokkal kapcsolatos bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (Győr, Szent Imre út 2-4. szám) vagy akár névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység- Irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát (h-cs; 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.