Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Március 19. 09:15, szombat | Helyi

Családi veszekedés során halt meg a 16 éves papagáj

Családi veszekedés során halt meg a 16 éves papagáj

Vádat emeltek a 70 éves férfi ellen, aki feleségével veszekedett és közben bántalmazta papagáját.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 70 éves férfi Újév napján, ittas állapotban veszett össze feleségével, és a veszekedés során a lányuk tulajdonában lévő, de a feleség által gondozott három papagájt is szidni kezdte. A hölgy hívta is lányát, hogy jöjjön a papagájokért.

A vita azonban folytatódott és a férfi ennek során a 16 éves, „Zsófika” névre hallgató nimfapapagájt nagy erővel a földhöz vágta, és meg is taposta, amitől az állat elpusztult.

Időközben a lány is megérkezett a lakásba, hogy a másik két papagájt kimenekítse, a terhelt vele is vitába keveredett, és tenyérrel arcon ütötte.

A veszekedés zajára az egyik szomszéd segíteni indult, a vádlott azonban őt is bántalmazta, tenyérrel, ököllel arcon ütötte és egy alkalommal lefejelte. A bántalmazástól a szomszéd nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövetővel szemben az ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.