Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 03. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: LWp Kommunikáció

Családi krízishelyzetben lévő anyákon segít a L’Oréal

Családi krízishelyzetben lévő anyákon segít a L’Oréal

A 16-24 éves korosztályban évente több mint tízezer anya szül gyermeket, többségük halmozottan hátrányos helyzetű. A rossz szociális helyzetben lévő fiatal nők anyaotthonok nélkül elveszíthetik gyermekeiket, a gyermekek pedig a családb

Az ünnepekre készülődés legtöbbünk számára izgalmas, rengeteg szépséget és meglepetést rejtő időszak. A karácsony időszakát is többnyire családunk körében, bensőséges hangulatban töltjük. A nehéz körülmények közé jutott édesanyáknál más a helyzet: elszakítják tőlük gyermekeiket, akik automatikusan csecsemőotthonba vagy gyermekotthonba kerülnek. Az anyaotthonok abban segítenek nőknek és gyermekeiknek, hogy a krízis idején is együtt maradhassanak egy új életkezdés reményével.

A L’Oréal Magyarország nemzetközi tapasztalatai révén felismerte az anyaotthonok létének társadalmi szempontból kiemelt fontosságát, és a nehéz sorsú anyák megsegítésére indította anyaotthon-programját. A program állomásain a vállalat szakemberei fodrász- és sminktanácsokat, életvezetési útmutatást adnak az anyaotthonokban élőknek, hogy a jó megjelenésük révén pozitívabb képet alkothassanak önmagukról, így magabiztosabban léphetnek ki a világba.

A közelgő ünnepet nem feledve minden anya és gyermeke számára ajándékkal is készülnek a segítők. Az összesen hét helyszínt felkereső program decemberi állomása a győri Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona. A következő két állomás: a Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamával otthona és a "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány Családok Átmeneti Otthona lesz. A program során több mint száz édesanya és gyermeke jut ilyen módon segítséghez.

„A L'Oréal saját tapasztalatai révén tudásával és eszközeivel abban szeretne segíteni, hogy az anyák minél könnyebben megszerezzék a talpra álláshoz szükséges önbizalmat és pozitív kisugárzást. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ezek az anyák visszanyerjék az önbecsülésüket, mert hiszünk abban, hogy ha jól érzik magukat a bőrükben, magabiztosabban és sikeresebben tudják majd megoldani a problémáikat” – nyilatkozta Dr. Ránky Katalin, a L’Oréal Magyarország külkapcsolati igazgatója a kezdeményezés kapcsán.

A győri Szent Cirill és Method Alapítvány otthona jelenleg tíz édesanyának nyújt segítséget gyermekük teljes körű ellátásához, gondozásához és neveléséhez. Az otthonba jellemzően anyagi problémák, megélhetési nehézségek, rossz lakáskörülmények miatt jelentkeznek a nehéz helyzetbe jutott édesanyák. A krízis oka nem ritkán a házastárssal való konfliktus, családon belüli erőszak, bántalmazás vagy titkolt terhesség.

Az Alapítvány által fenntartott intézmény a családok számára a jogszabályi előírások szerint lakhatást, gyermekkel együttes elhelyezést, teljes, otthonszerű ellátást nyújt, illetve közreműködik a család otthontalanságának megszüntetésében is. Ez az otthon összesen negyven fő ellátását vállalhatja fel; 28 főt a Családok Átmeneti Otthona részen, 12 főt pedig Gyermekek Átmeneti Otthona részen (3-tól 18 éves korig). A lakhatási körülmények biztosításán és a családgondozáson túl azonban az intézmény arra is törekszik, hogy a családok önállóságát fokozza, önellátásukat elősegítse.

„Alapítványunk a nehéz helyzetbe jutott anyák családi kapcsolatainak megtartásán, illetve helyreállításának segítésén is munkálkodik. A L’Oréal kezdeményezésével lehetőségünk nyílik arra, hogy saját erőfeszítéseink mellett még jobban tudjuk segíteni az anyákat a talpra állásban a munkaerő- piacra való visszatérésben, és örömet tudjunk szerezni nekik és gyermekeiknek karácsonyra.” – mondta Baczoni-Oláh Dóra, a győri Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonának vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.