Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Január 12. 09:59, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Csalt a pénztáros, csak részben olvasta le a termékek vonalkódját ismerőseinek

Csalt a pénztáros, csak részben olvasta le a termékek vonalkódját ismerőseinek

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik egy áruházat károsítottak meg úgy, hogy csak részben fizették ki az onnan kihozott termékeket.

A vádirat szerint két elkövető anya-lánya viszonyban van, a harmadik nő pedig ismerősük, aki részmunkaidős pénztárosként dolgozott egy Dunaharasztiban lévő áruházban. 2020. április 1. és 2020. április 26. közötti időszakban több alkalommal fordult elő, hogy az anya vagy a lánya az áruházban a pénztáros elkövetőnél fizetett.

Ezek közül nyolc esetben a pénztáros elkövető a pénztárszalagra helyezett áruk vonalkódjának csak egy töredékét olvasta be. Ekként a másik két elkövetőnek a vásárlás során csak minimális összeget kellett fizetnie. A legrosszabb esetben közel huszonhétezer forint helyett csak alig háromezer, a legjobb esetben viszont több mint százezer forint helyett alig ötezer forintot fizettek.

Így összesen közel ötszázötvenezer forintnyi terméket szereztek meg egy hónap alatt fizetés nélkül.

A pénztáros emellett még két további vásárlónál is közreműködött hasonló módon, így ő összesen mintegy hétszázezer forintnyi árucikk ellopásában vett részt.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során