Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Július 06. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Csányi Sándort választották az MLSZ elnökének

Csányi Sándort választották az MLSZ elnökének

A Magyar Labdarúgó-szövetség tisztújító közgyűlésén Csányi Sándort választották a szervezet elnökének. A 89 küldött közül 82-en szavaztak az OTP Bank elnök-vezérigazgatójára.

A küldöttek arról döntöttek, hogy Csányi Sándor legyen-e az MLSZ elnöke, valamint az elnökségi tagokról is szavaznak. A nyílt szavazáson egyhangúlag a bankigazgatót választották meg a szervezet első emberének: Csányira a 89 küldöttből 82 voksolt.

„Így legalább van hét ember, akinek bizonyítanom kell a következő években" - mondta viccesen az eredmény kihirdetése után az új elnök.

„Életem talán legnehezebb feladatát vállaltam el, s egyáltalán nem biztos, hogy sikeres tudok lenni, de az elkövetkezendő egy évben minden energiámmal a magyar labdarúgás sikeréért fogok dolgozni" - tette hozzá.

Nemes Ferenc, a közgyűlés levezető elnöke az ülés elején lemondott elnökségitag-jelöléséről.

„Rendkívül fontos közgyűlés a mai, és a rendkívül nehéz négy hónap után lényeges, hogy újra elnöke legyen a Magyar Labdarúgó-szövetségnek. Szeretném, ha Csányi Sándor lenne az MLSZ elnöke, Fontos, hogy ma arról döntsünk, hogy annyi elnökségitag-jelölt legyen, amennyit az alapszabály előír. Ezért köszönöm a bizalmat, de visszavonom a jelölésemet. Az ideiglenes elnökség, úgy érzem, jól ellátta a munkáját" - mondta Nemes.

Még a közgyűlés előtt Borbély Zoltánnal, a Legfőbb Ügyészség szóvivőjével beszélgettünk, akit az új elnökség egyik tagjának jelöltek.

„Meglepett a felkérés, de nagyon örültem, hogy ilyen illusztris társaságba kerültem. A jelöltek mindegyike olyan ember, aki képes lesz maximálisan ellátni a feladatát, és bár nem mindenki a labdarúgásból érkezett, hasznára tud lenni a magyar futballnak. Tréfásan azt is mondhatnám, hogy ahhoz, hogy rántottát süssünk, nem kell tudnunk tojást tojni."


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.