Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 05. 10:17, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Csecsemőt adtak el a kórházi szülészetről, meglett a baba

Csecsemőt adtak el a kórházi szülészetről, meglett a baba

A szülőket megtévesztve eladtak egy egészséges csecsemőt a kórházi szülészetről az északnyugat-kínai Senhszi tartományban. Az intézmény igazgatóját és két helyettesét elbocsátották az állásából.

A szülész főorvos azt közölte az anyával, hogy gyermeke olyan súlyos betegségekkel jött a világra, amelyek gyógyítása rendkívül költséges, és rábeszélte a házaspárt, bízza rá a gyermek sorsát. A szülőkkel ezért száz jüant (3600 forint) fizettettek, majd az orvos - Csang Szu-hszia - eladta a babát.
Az ügy napvilágra kerülése óta már legalább hét család jelentkezett, hogy tőlük is hasonló módszerrel vették el a gyermeküket. A legrégebbi 2006-os eset. Valamennyi ügyben nyomozást rendeltek el.A Tung családnevű, 23 éves nő a Fuping megyei kórházban hozta világra kisfiát, s mert férjével nem tudtak szabadulni a gondolattól, hogy esetleg becsapták őket, négy nappal később feljelentést tettek a rendőrségen. A nyomozásba július 20. után harminc embert vontak be.

Mint kiderült, a csecsemőt egynapos korában 21 ezer 600 jüanért (793 ezer forint) adta el az orvos egy Sanhszi tartományból (Észak-Kína) érkező párnak, amely 30 ezer jüanért (1,1 millió forint) adta őt tovább. A rendőrök vasárnap hajnali három órakor találtak rá a gyermekre a Honan tartományi Anjang városban. A kínai lapok címoldalára került formás csecsemő a DNS-vizsgálat után, egészségesen került vissza a szüleihez - jelentette a kínai média hétfőn.A tartományi egészségügyi intézmények felügyeletét ellátó hivatal általános ellenőrzést rendelt el, hogy megelőzzék további hasonló esetek előfordulását. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a szülészeknek abban az esetben sincs joguk felvetni a szülőknek gyermekük elhagyásának lehetőségét, ha az újszülött valóban betegen jött a világra.

Nem hivatalos adatok szerint az eltűnt gyermekek száma Kínában évente akár több tízezer is lehet. A hagyományok miatt a fiúgyermek iránti kereslet nagyobb, így áruk is magasabb. Vannak olyan települések, ahol újra és újra ellopják a szegény családok gyermekeit, és eladják őket. Közülük egyesek családhoz kerülnek, másokat munkára fognak vagy az utcára küldenek koldulni. A kínai törvények szerint gyermekkereskedelemért 5 év szabadságvesztéstől a halálbüntetésig terjedő büntetés szabható ki. A "vevő" legfeljebb 3 évi börtönt kaphat.

Címkék: csecsemő, Szülészet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.