Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 19. 20:05, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csecsen testvérpárt gyanúsítanak a bostoni robbantással

Csecsen testvérpárt gyanúsítanak a bostoni robbantással

Csecsen származású az a két férfi, akit a bostoni maratonon elkövetett robbantásokkal gyanúsít a rendőrség. Dzsohár Carnajev és Tamerlán Carnajev testvérek - hangzott el pénteken az NBC News és a CNN adásában. Az amerikai tömegtájékoztatási eszközök szerint a két gyanúsított legalább két éve élt az Egyesült Államokban.

Az AP hírügynökség, a The New York Times és az NBC televízió szerint a 19 éves Dzsohár Carnajev a Massachusetts állambeli Cambridge lakója, hírek szerint őt még üldözik a hatóságok. A másik gyanúsítottat elfogták, de ő belehalt lőtt és robbanásból származó sebesüléseibe. Az NBC szerint 26 éves volt.

Az amerikai tömegtájékoztatási eszközök szerint a két gyanúsított legalább két éve élt az Egyesült Államokban. A CNN úgy értesült, hogy az életét vesztett gyanúsított a Bostonban működő Bunker Hill-i Városi Főiskola mérnök hallgatója volt. A hírtelevízió szerint a férfi nem ivott és nem dohányzott.

'Nincs egyetlen amerikai barátom sem, nem értem őket' - írta a CNN szerint az idősebbik gyanúsított egy internetes bejegyzésében.

Az életben maradt gyanúsított után indított hajtóvadászat miatt a hatóságok felszólították Boston és az elővárosok lakóit, hogy maradjanak otthon, és csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek róla, hogy a hatóságok hivatalos képviselője kíván velük kommunikálni. A nagyváros tömegközlekedését és a
taxikat leállították, a légteret lezárták, az iskolák zárva vannak.

A The Boston Globe úgy tudja, hogy a gyanúsítottak elraboltak egy Mercedes terepjárót, és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) műszaki egyetemnél megpróbáltak kirabolni egy élelmiszerboltot. Ott tűzharcba keveredtek a riasztásra kiérkező rendőrséggel. Egy rendőr meghalt, egy másik megsebesült.

A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy a szökésben lévő gyanúsítottnál fegyver van, a férfi veszélyes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.