Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 12. 14:40, péntek | Sport
Forrás: MTI

Cseh László maradna a Kőbánya SC-nél, de edzőt és uszodát vált

Cseh László maradna a Kőbánya SC-nél, de edzőt és uszodát vált

Cseh László maradna a Kőbánya SC versenyzője, de edzőjének, Turi Györgynek és a Kőér utcai uszodának mindenképpen búcsút mond.

"Nem haraggal és nem is elégedetlenül lépek ki abból a környezetből, amely gyerekkorom óta egészen mostanáig az életem meghatározó része volt és ezért a szívemhez is nőtt, hanem azért, mert meggyőződésem szerint más uszodára és segítőtársra - azaz levegőváltásra - van szükségem" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki elárulta: az elhatározás csak néhány nappal ezelőtt született meg benne.
A 29 éves versenyzőnek az év végén jár le a szerződése egyesületénél, ennek megújítását nem zárta ki.
"Az ideális megoldás az lenne, ha úgy maradhatnék, hogy közben egy másik uszodában és egy újonnan választott segítőtárssal folytatom az edzésmunkámat. Ha ez nem elfogadható, akkor - de valójában csak akkor - új egyesületet kell keresnem magamnak" - jelentette ki az egyetlen világbajnoki címét 2005-ben szerző Cseh, aki emellett 12 aranyérmet gyűjtött a kontinensviadalokon.
Cseh László, aki olimpiákon eddig három ezüst- és két bronzérmet nyert, nem titkolja, hogy a Törökbálinti Sportközpont 25 méteres uszodájára esett a választása, edzője pedig az eddig csak az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Plagányi Zsolt lesz.
"Nincs jelentősége annak, hogy eddig nem büszkélkedhetett neves versenyzőkkel. Gyermekkoromban már foglalkozott velem. A hangsúly a jó együttműködésen van és persze, a megújulás remélt erején" - mondta Cseh, aki kijelentette, "az új környezet egyszersmind új edzésmódszerek kipróbálását is jelenti" számára, és ez esélyt ad arra, hogy Rióból olimpiai bajnokként térhessen haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.