Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Csehország rendőröket küld Magyarországra az illegális bevándorlás miatt

Csehország rendőröket küld Magyarországra az illegális bevándorlás miatt

Csehország várhatóan rendőröket küld Magyarországra, akik segíteni fognak magyar kollégáiknak a schengeni határ védelmében, a cseh rendőrök hasonló macedóniai küldetését pedig szeptemberig meghosszabbítják

- közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter pénteken Prágában.
"Macedónia és Magyarország további rendőröket kértek a Cseh Köztársaságtól a schengeni határ védelmérhez. A partnereknek segíteniük kell egymásnak. Az információt továbbítottuk a kormánynak" - írja a cseh belügyminiszter a Twitteren pénteken megjelent bejegyzésében.

Milan Chovanec szerint 50 cseh rendőr mehetne Magyarországra szeptemberben, míg a Macedóniában szolgáló cseh rendőrök misszióját meghosszabbítanák.

"Amennyiben szerdán a kormány támogatja, a 40 rendőr macedóniai segítségét szeptember 11-ig meghosszabítjuk. Magyarországra pedig 50 rendőr mehetne szeptemberben" - pontosította közlését később a cseh belügyminiszter a Twitteren.

A cseh rendőrök macedóniai kiküldetése az eredeti program szerint augusztus elején lejár. Ez már a harmadik cseh rendőrcsoport, amely segít a macedón határőröknek a migránsok továbbjutásának megakadályozásában.

A magyar határőrségnek a cseh rendőrök a migránsválsággal összefüggésben tavaly október közepétől december közepéig segítettek a schengeni határ védelmében. A magyar és a cseh rendőrök közösen járőröztek a határon. Az együttműködést mindkét fél nagyra értékelte.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Varsóban a négy visegrádi ország kormányfői csúcstalálkozója utáni sajtótájékoztatón szólt arról, hogy Magyarország újra partnerei segítségét kéri a schengeni határok védelméhez.

Robert Fico szlovák kormányfő még a sajtóértekezleten bejelentette, hogy a magyar kormány számíthat Szlovákia segítségére a határvédelemben. Fico a migránsválsággal összefüggésben kilátásba helyezte a Magyarországnak a határvédelemben nyújtandó további szlovák segítséget és rámutatott: a két ország között eddig is nagyon hasznos volt az együttműködés e téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során