Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 03. 10:13, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Cselgáncs vk - Tóth arany-, Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

Cselgáncs vk - Tóth arany-, Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva pénteki ezüstérme után további két magyar állhatott dobogóra hétvégén az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-versenyén: Tóth Krisztián arany-, Joó Abigél pedig bronzérmet szerzett.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az augusztusban vb-második, 90 kilogrammos Tóth három ippongyőzelemmel jutott el a döntőig, ahol intésekkel verte a holland Noel Van't Endet. A KSI 20 éves büszkesége az első magyar férfi, aki GS-t nyert, és érme mellé ötezer dollárt kapott.
Klubtársa, a 78 kilóban kétszeres Európa-bajnok Joó lengyel és amerikai ellenfelet legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal kikapott a német Luise Malzahntól. A bronzmeccsen aztán Pánczél Gábor tanítványa jukóval verte a holland Guusje Steenhuist. Sikeréért Joó 1500 dollárt vehetett át.
A 154 ezer dollár összdíjazású viadalon 58 ország 314 dzsúdósa lépett tatamira.

Címkék: Cselgáncs-Vk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen