Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 12. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Cserje és fametszés Győrben

Cserje és fametszés Győrben

A Győr-Szol Zrt. a 2012. január 10-ig beérkezett lakossági észrevételek és a szakmai szükségesség figyelembe vételével, a győri közterületeket érintően megkezdte a téli metszési program végrehajtását.

A munka során jelenleg a cserje és fametszést végzik a GYŐR-SZOL Zrt. szakemberei. A program szerint végzett beavatkozás olyan helyszíneken aktuális, ahol szakmailag szükséges a metszés, illetve ahol a cserjék vagy fák ágai közel nőttek az épületekhez, vagy az ágak a közlekedést zavarják. Azon cserjék/cserjefoltok esetében, ahol a növényállomány túl sűrű, ott ritkítás történik, így többek között könnyebben takaríthatóvá válik a zöldfelület. Ahol elszáradt ágak vannak, ott azokat távolítják el, az így elvégzett ifjító metszésnek köszönhetően a fiatalabb növényi részek erőteljesebben növekednek majd. Az azt elviselő növényfajok esetében – pl.: fagyal, tűztövis - erőteljesebb visszavágás is indokolt lehet.

A szükséges cserje és fametszés Győr belvárosában minden évben megtörténik. Győr-Ménfőcsanak és Gyirmót városrészekben a munka már készen van, jelenleg Adyvárosban dolgoznak a munkatársak, ezt követően tervezetten Marcalváros I. és II. városrészekben, majd a József Attila lakótelepen történik meg a növényzet metszése.

Kosaras gépjármű bevonásával a határozati fakivágásokat a GYŐR-SZOL Zrt. 2012. január 16-tól kezdi meg. Szintén kosara gépjármű bevonásával a koronaalakító, állagmegóvó fametszési tevékenység ez év február közepétől időjárás függvényében történik majd.

A 2012. január 10-e után beérkezett lakossági metszési igényeket a GYŐR-SZOL Zrt. a 2012. decemberi és a 2013. januári, februári és márciusi időszakban, az időjárás függvényében a metszési szezonban tudja majd kezelni.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.