Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Január 29. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Csillag: befejeződött a kecskeméti Mercedes-gyár építése

Csillag: befejeződött a kecskeméti Mercedes-gyár építése

Felkerült a kecskeméti Mercedes-gyár tetejére a márkát szimbolizáló csillag. A 6 méter átmérőjű, 55 méter magasra került emblémát a Mercedes-Benz 125. születésnapján, a cég kecskeméti vezetője, Frank Klein és Kecskemét polgármest

Befejeződött az építkezés a kecskeméti autógyárnál. Most már többségében belső munkákat végeznek a dolgozók, valamint a gyár területén lévő utak, körforgalmak és ipari vágányok építése van hátra. A gépsorok beépítésével májusra végeznek és a tervek szerint augusztusban kezdődik a próbagyártás. Az ez idő alatt legyártott autókat azonban nem helyezik forgalomba, hanem a tervek szerint azokkal később a gyár területén közlekednek majd.

Frank Klein elmondta, már felvették a gyár magját képező dolgozókat és a következő hónapokban töltheti be állását az az 1300 munkás, akik majd a gyártásban vesznek részt. A vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy a térség legvonzóbb munkahelye szeretnének lenni és továbbra is alkalmazkodni akarnak a cég jelmondatához: „A tökéletest vagy semmit!”

A 2400 kilós Mercedes csillagot Németországban gyártották, ott, ahol az autókra szerelt emblémákat is. A 6 méter átmérőjű csillagot egy szerkezet tartja, amely percenként nem egészen kétszer körbeforgatja. Fényesre polírozott, lyukacsos nemesfémből készült az embléma, amely nappal krómozott hatást kelt, míg éjszaka a magasfeszültségű neoncsöves megvilágításnak köszönhetően fehéren világít.

Az új kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával működik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének központja. Magyarországon a Mercedes-Benz a mai A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyárt majd. A tervek szerint 2012 elején gördülhetnek le a gyártósorról az első ügyfeleknek szánt autók. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt