Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 26. 06:26, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Csőd fenyegeti Szigetvárt

Csőd fenyegeti Szigetvárt

90 napnál régebbi tartozásai miatt adósságkezelési eljárást indított Szigetvár alpolgármestere, aki őszig a polgármesteri teendőket látja el a városban. Ha a képviselők nyolc napon belül nem jutnak egyezségre, hogy hogyan kezeljék a p

Szigetvár képviselő-testülete november óta nem tudott olyan ülést tartani, ahol bármiben is egyezségre jutottak volna. Paizs József szocialista polgármester januárban hunyt el, azóta valamennyi testületi ülés eredménytelenül zárult. Mivel 90 napon túli tartozásuk is van, a várost irányító SZDSZ-es alpolgármester adósságkezelési eljárást indított a bíróságon. A helyiek szerint a széthúzás miatt csődközeli helyzetbe került a település.

A bíróságnak nyolc napja van arra, hogy pénzügyi gondnokot nevezzen ki a város élére. Ha ez bekövetkezik, Szigetvár teljes adósságállománya több mint 3,5 milliárd forint lejárt követeléssé válik. Fazekas Róbert, fideszes önkormányzati képviselő úgy véli, munkahelyek sokasága van veszélyben, korlátozott a város mozgástere.

Rodek Gyula, SZDSZ-es alpolgármester szerint az egyetlen kiút, ha a város a távhővagyonára épülő céget alapít, melybe kisebbségi tulajdonosként külső vállalkozót is bevon. A befektető ugyanis azonnal 90 millió forinttal segítené ki a várost.

Szerettük volna megkérdezni Szigetvár másik, MSZP-s alpolgármesterét is arról, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről, ő azonban nem kívánt nyilatkozni. A helyiek pénteken tiltakozó demonstrációt tartanak a város főterén.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére