Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2010. Február 26. 06:26, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Csőd fenyegeti Szigetvárt

Csőd fenyegeti Szigetvárt

90 napnál régebbi tartozásai miatt adósságkezelési eljárást indított Szigetvár alpolgármestere, aki őszig a polgármesteri teendőket látja el a városban. Ha a képviselők nyolc napon belül nem jutnak egyezségre, hogy hogyan kezeljék a p

Szigetvár képviselő-testülete november óta nem tudott olyan ülést tartani, ahol bármiben is egyezségre jutottak volna. Paizs József szocialista polgármester januárban hunyt el, azóta valamennyi testületi ülés eredménytelenül zárult. Mivel 90 napon túli tartozásuk is van, a várost irányító SZDSZ-es alpolgármester adósságkezelési eljárást indított a bíróságon. A helyiek szerint a széthúzás miatt csődközeli helyzetbe került a település.

A bíróságnak nyolc napja van arra, hogy pénzügyi gondnokot nevezzen ki a város élére. Ha ez bekövetkezik, Szigetvár teljes adósságállománya több mint 3,5 milliárd forint lejárt követeléssé válik. Fazekas Róbert, fideszes önkormányzati képviselő úgy véli, munkahelyek sokasága van veszélyben, korlátozott a város mozgástere.

Rodek Gyula, SZDSZ-es alpolgármester szerint az egyetlen kiút, ha a város a távhővagyonára épülő céget alapít, melybe kisebbségi tulajdonosként külső vállalkozót is bevon. A befektető ugyanis azonnal 90 millió forinttal segítené ki a várost.

Szerettük volna megkérdezni Szigetvár másik, MSZP-s alpolgármesterét is arról, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről, ő azonban nem kívánt nyilatkozni. A helyiek pénteken tiltakozó demonstrációt tartanak a város főterén.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 12:02, péntek | Belföld

A magyar ivóvíz kiválóan megfelel az uniós jogszabályoknak

A Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az uniós előírásoknak és jogszabályoknak

2022. Január 21. 11:01, péntek | Belföld

Jelentős fejlesztésekkel menthető meg a magyar diótermesztés

Jelentős fejlesztésekkel és kutatásokkal menthető meg a magyar diótermesztés, amely az utóbbi években elvesztette a versenyképességét a nemzetközi piacon

2022. Január 21. 10:48, péntek | Belföld

Autójában hurcolta a holttestet - VIDEÓ

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki arról a brutális gyilkosról, aki Kisvárdánál egy prostituáltat megölt, egy butik eladóját pedig majdnem halálra szurkálta Nyíregyházán.

2022. Január 21. 09:03, péntek | Belföld

Egy hét alatt 300 kilométert tett meg a PET Kupa jeladóval ellátott palackja a Tiszán

Egy hét alatt csaknem 300 kilométert tett meg a Tiszán a PET Kupa egyik jeladóval ellátott palackja, hasznos adatokat szolgáltatatva a folyón úszó hulladék útjának kutatásához és a folyótisztító akció sikeréhez